Oaspeți de la Academia „Mihai Viteazul” la ISU „Crișana”

De Alexandru Guiaș
Oaspeți de la Academia „Mihai Viteazul” la ISU „Crișana”
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a primit vizita unui grup de 32 de participanţi la Programul de Formare şi Dezvoltare Profesională organizat în cadrul Colegiului Naţional de Informaţii al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Evenimentul a avut loc la fienle săptămânii trecute, iar printre invitați s-au numărat Iulian Fota (directorul Colegiului Naţional de Informaţii „Mihai Viteazul”) şi Eduard Simion (general de brigadă – directorul Centrului de Excelenţă NATO).

În cadrul activităţi de documentare, gen. de brigadă Ioan Baş (inspectorul şef al ISU „Crişana”), le-a prezentat vizitatorilor o serie de aspecte relevante din istoria şi activitatea pompierilor militari bihoreni. Astfel, participanţilor le-au fost expuse subiecte referitoare la zona de competenţă a inspectoratului şi riscurile existente la nivelul judeţului: structura, misiunile, obiectivele şi atribuţiile unităţii, evoluţia intervenţiilor de-a lungul timpului, caracteristicile operaţiunilor desfăşurate de echipajele de pompieri militari, dispeceratul comun ISU-SAJ şi modul de asigurare a fluxului informaţional aferent procesului de coordonare şi monitorizare a intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

De asemenea, celor prezenți le-au fost furnizate informaţii detaliate cu privire la mijloacele tehnice de luptă împotriva incendiilor şi a celor utilizate pentru misiuni de salvare persoane şi animale din diferite medii, de descarcerare, de acordare a primului ajutor calificat şi a asistenţei medicale de urgenţă. Activitatea s-a încheiat cu prezentarea autospecialelor, echipamentelor şi accesoriilor din dotarea pompierilor militari bihoreni şi a gamei diverse şi complexe de situaţii de urgenţă în care acestea sunt întrebuinţate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !