Oaspeti de seama la Universitate din Oradea

4Comentarii
Oaspeti de seama la Universitate din Oradea
Mugur Isărescu, Nicolae Manolescu şi Teodor Meleşcanu sunt invitaţii Universităţii Oradea.

Primul invitat, guvernatorul Băncii Naţionale a României, academicianul Mugur Isărescu, va primi joi, de la ora 10:00, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Oradea. Ceremonia va avea loc în Aula Magna a Universităţii. În semn de mulţumire pentru titlul pe care îl va primi, Mugur Isărescu va dona Bibliotecii Universităţii din Oradea o colecţie de cărţi, care va fi inaugurată astăzi, în prezenţa oaspetelui.

„Este nu numai o mare bucurie şi o sărbătoare pentru Facultatea de Ştiinţe Economice, ci şi o onoare pentru Universitatea din Oradea, în special pentru facultatea noastră. Am beneficiat de sprijinul lui Mugur Isărescu din punct de vedere ştiinţific. Mulţumită lui beneficiem şi de rapoarte şi studii ale BNR. Acesta este motivul pentru care mâine (azi – n.r.) vom inaugura o colecţie de donaţii ale BNR”, a declarat Anca Dodescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice.

Semne de mulţumire

Un alt titlu de Doctor Honoris Causa va fi decernat joi, 18 noiembrie, de la ora 11:00, istoricului şi criticului literar Nicolae Manolescu.

„Este un semn de mulţumire faţă de gestul ambasadorului României la UNESCO, Nicolae Manolescu, deoarece acesta a sprijinit Universitatea să devină beneficiarul colecţiei de cărţi care a aparţinut Monicăi Lovinescu şi lui Virgil Ierunca”, a declarat rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal.

Înaintea ceremoniei, istoricul Nicolae Manolescu va avea o întâlnire cu studenţii şi cadrele didactice de la Facultatea de Litere.

La invitaţia studenţilor orădeni, vineri, 19 noiembrie, la ora 16:00, Teodor Meleşcanu va conferenţia la Universitatea din Oradea pe tema „România, în era globalizării”.

„Am solicitat colegilor mei să aducă personalităţi de marcă la Universitatea din Oradea, pentru a creşte vizibilitatea acesteia. În acest mod, vom avea de câştigat, atât noi ca instituţie de învăţământ superior, cât şi Oradea”, a conchis rectorul Cornel Antal.

Crina Dobocan4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor