Oaspeţi din Franţa în comuna Câmpani

Duminică, localnicii din Câmpani au oferit o masă de rămas-bun oaspeţilor din comuna Saint Joan Roial, din Franţa. Locuitorii din Câmpani învaţă de plăcere franţuzeşte. Aceasta fiindcă de şase ani cazează sau sunt cazaţi de francezi în cadrul schimburilor dintre cele două comune.

Protocolul de înfrăţire dintre Câmpani şi Saint Joan Roial a fost semnat prin intermediul organizaţiei non-guvernamentale Europrietenia. De atunci, an de an, câte 50 de persoane din cele două localităţi se vizitează reciproc.

În acest an a fost rândul francezilor să vină la Câmpani. „Sunt extraordinar de deschişi, de prietenoşi, spune primarul de Câmpani, Crăciun Tuduce, despre francezi. Au fost cazaţi de localnici, şi oamenii noştri au început să o rupă franţuzeşte. Fiindcă la anul merg ei în Franţa”.

Contribuţie franceză

Francezii nu s-au plictisit în România. De-a lungul celor cinci zile, au vizitat târgul de la Beiuş, Stâna de Vale, Vârtopul, au jucat fotbal şi au învăţat să joace ca în Bihor. Primarul Tuduce spune că francezii au contribuit deja financiar la amenajarea şcolii din comună.

La masa de rămas-bun, alături de francezi au fost invitate şi oficialităţi bihorene, printre care primarul de Oradea, Petru Filip, vicepreşedintele CJ, Ştefan Seremi, şi secretarul de stat Lucia Varga.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !