Obama l-a învins deja pe McCain, potrivit pariorilor online

Obama l-a învins deja pe McCain, potrivit pariorilor online
Probabilitatea unei victorii la alegerile prezidenţiale a candidatului democrat Barack Obama este mai bine cotată pe piaţa pariurilor online decât cea a adversarului său republican John McCain.

Una dintre cele mai mari companii din lume pentru pariuri online, site-ul irlandez Intrade, l-a cotat pe candidatul BarackObama cu 91,2 la sută din şanse pentru o eventuală victorie. Amatorii de jocuri de noroc pot, pe acest gen de site pentru prezicerea evenimentelor politco-economice, să parieze de asemenea asupra perspectivei în 2009 a unei recesiuni în Statele Unite (77 la sută din probabilităţi) sau asupra victoriei unui senator democrat în statul Minnesota (45 la sută). Un alt site, Iowa Electronic Markets, prezice 91,5 la sută din şanse de victorie pentru Obama şi 8,6 la sută pentru McCain.

Pariorii sunt convinşi că previziunile lor, bazate pe investiţii în sume impresionante, sunt mai eficiente decât sondajele.George W. Bush a câştigat în 2004 toate statele în care pariorii Intrade au mizat pe victoria acestuia. În urma alegerilor legislative din 2006, pariorii au prevăzut cu succes că republicanii vor pierde majoritatea în Senatul american, previziune pe care nici un politolog nu s-ar fi aventurat să o facă.

“Când cineva pariază, scoate bani din portofel. Nu este ceva bazat numai pe sentimente, dar este o investiţie financiară. Este mai bine decât să te plasezi în mijlocul străzii şi să pui întrebări”, a declarat Ken Robertson care lucrează pentru cea mai importantă companie irlandeză de pariuri Paddy Power. Piaţa Iowa Electronic Markets, încadrată într-un proiect de cercetare al Universităţii Iowa, a estimat că în 20 de ani, în 74 din pronosticurile sale, a putut prezice mai bine decât institutele de sondare a opiniei.

“Diferenţa este că în cadrul unui sondaj eşti întrebat «pentru cine intenţionaţi să votaţi» în timp ce noi întrebăm: «cine va câştiga după părerea dumneavoastră?»”, a declarat purtătorul de cuvânt al proiectului de cercetare al Universităţii Iowa, estimând că miza de 500 de dolari (suma maximă permisă de Iowa Electronic) îţi permite să iei o decizie cu capul, nu cu inima.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !