Obiceiuri străine la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu’’

Nana Gamkrelidze, Carmen Sabina Oalge, Maryse Akoulouze Meyo, Tanaya Shah şi Chidapa Kongressmee au vorbit despre ţara lor.

Liceenii orădeni au avut ocazia să afle, sâmbăta trecută, o sumedenie de lucruri noi de la cinci studente din Georgia, Serbia, Tailanda, India şi Camerun , sosite în oraşul de pe Crişul Repede prin programul ,,Exchange’’, derulat de AIESEC Oradea.

Fiecare studentă a adus un plus de valoare prezentării proprii prin intonarea imnului naţional şi printr-o mică demonstraţie de dans specific ţării de origine.

Obiceiuri

Astfel, elevii prezenţi la evenimnet au aflat de la Nana Gamkrelidze că alfabetul georgian a fost inventat în secolul III d.Hr. Carmen Sabina Oalge le-a relatat tinerilor că în Serbia, fiecare familie are un sfânt protector, moştenit de fiecare generaţie, dar şi că există o sărbătoare anuală închinată sfântului protector.

De la Maryse Akoulouze Meyo, liceenii au descoperit că cetăţenii Camerunului nu mai consumă carne de aproape doi ani, ,,în ideea de a proteja animalele, care sunt puţine la ora actuală, iar unele sunt pe cale de dispariţie’’.

,,Indienii au un obicei special dedicat străinilor care vizitează ţara, <<Atithi Devo Bhava>>. La noi oaspeţii trebuie trataţi în acelaşi fel în care am dori să fim noi trataţi de Dumnezeu’’, le-a dezvăluit Tanaya Shah elevilor. Aceştia au mai aflat de la Chidapa Kongressmee că Tailanda este condusă de regele Rama al IX-lea, iar la ora actuală este monarhul cu cea mai lungă domnie din lume (peste 60 de ani).

,,În ultima parte a întâlnirii a avut loc un joc distractiv. Cei prezenţi au fost divizaţi în două triburi. Fiecare trib a trebuit să descopere tradiţiile celuilalt prin metode neconvenţionale. A fost o zi reuşită, activităţile desfăşurate demonstrând că lumea este mică, că există numeroase asemănări între popoare, că asemănările sunt mai numeroase decât diferenţele, iar tinerii vor reuşi să scoată la iveală ce e mai bun din fiecare cultură’’, a declarat Răzvann Isai, responsabil cu comunicarea în cadrul AIESEC Oradea.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !