Obiecte donate de Martin Schultz, Victor Ponta, Gabi Szabo, licitate

1Comentariu
Emeric Ienei
Emeric Ienei
Clubul Femeilor Social-Democrate din Bihor împreună cu Asociatia S.O.S. Autism organizează, vineri, 29 noiembrie, ora 19:00, la Hotelul Internațional din Băile Felix, primul bal de caritate intitulat ”Împreună pentru o viaţă mai bună!”.

Evenimentul are ca obiectiv strângerea de fonduri, destinate terapiei copiilor și tinerilor cu autism, din cadrul Asociației S.O.S. Autism Bihor. Această asociație de părinţi a fost înfiinţată în anu 2007 cu scopul îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora prin crearea unui mediu care să le permită atingerea şi funcţionarea la potenţial maxim, având în vedere că autismul se manifestă prin deficienţa abilităţilor de comunicare şi socializare.

În cadrul evenimentului sunt invitate personalități și artiști atât din România cât și din străinătate, precum și europarlamentari și miniștri, care susțin cauza persoanelor cu probleme de autism.

Moderatoarea balului va fi cunoscuta prezentatoare Mihaela Tatu, iar invitaţii vor avea ocazia să participe la o licitație de obiecte donate de susținători ai cauzei, printre care se numără: Martin Schulz – Preşedintele Parlamentului European, Victor Ponta – prim-ministru al României, Ivan Patzaichin, Helmuth Duckadam, Gabriela Szabo, Emeric Ienei, Stela Popescu, Mihaela Tatu, Cristina Breteanu, Ioana Silaghi, Stela Marta și mulți alții.Artiştii care vor încânta audienţa sunt Florica Zaha, orchestra condusă de prof. Liviu Butiu, Florina și Florin Maris-Hinsu, Abigaila Budac și Jessie Baneş, iar muzica va fi asigurată de formația condusă de Picky.

Fondurile strânse la Balul ”Împreună pentru o viață mai bună!” vor fi folosite pentru desfășurarea unui program de integrare socială dedicat copiilor din cadrul Asociației S.O.S. Autism, care în prezent cuprinde 49 de familii cu 53 de persoane cu tulburări din spectrul autist, având vârsta cuprinsă între 3 şi 35 de ani. Se va susţine astfel terapia prin atelierele de lucru, angajarea unui psiholog specialist cu experienţă în domeniul autismului, care să coordoneze terapiile specifice, formarea unei echipe multidisciplinare de specialişti care să intervină integrat în fiecare caz, înfiinţarea unui centru de intervenţie terapeutică, deschiderea unui centru de zi cu program de 8 ore pentru persoanele neşcolarizate din asociaţie și iniţierea altor programe specifice autismului care sunt costisitoare pentru părinţi (atelier de abilităţi sociale, logopedie, şedinţe de terapie comportamentală, evaluări psihologice etc.)

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor