Obiective pentru anul 2017 la Universitatea Oradea

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Obiective pentru anul 2017 la Universitatea Oradea
Senatul Universităţii din Oradea a aprobat, în şedinţa de luni, Planul Operaţional al UO pentru anul 2017.

Membrii Senatului Universităţii au aprobat, în şedinţa de luni, Planul Operaţional (PO) al UO pentru anul 2017. Obiectivele cuprinse în Planul Operaţional se referă la Managementul Instituţional şi al Calităţii, Managementul Procesului Educativ şi al Procesului de Cercetare, Managementul Resurselor şi Activităţilor Tehnico-Economice, respectiv Parteneriate, Imagine şi Comunicare.

Astfel, conducerea Universităţii din Oradea doreşte, printre altele, revizuirea Organigramei UO, reactualizarea Cartei UO şi autorizarea de noi domenii de doctorat.

Universitatea din Oradea şi-a propus să elaboreze un Program de Politici, Strategii şi Acţiuni privind Calitatea. Un alt obiectiv prevăzut în document este evaluarea internă a 27 de programe de licenţă, a centrelor de cercetare şi a laboratoarelor didactice şi pregătirea pentru procesul de evaluare externă a unui număr de 27 de programe de licenţă.

Referitor la Managementul Procesului Educaţional, PO prevede diversificarea ofertei educaţionale în limba engleză pentru toate nivelele, în vederea atragerii de studenţi străini şi înfiinţarea de programe de studii postuniversitare şi de formare continuă atestate de Autoritatea Naţională pentru Calificări. De asemenea, se doreşte să se dezvolte parteneriate cu alte universităţi din ţară şi din străinătate în vederea realizării unor programe de studii integrate, în parteneriat cu universităţi româneşti şi europene şi înfiinţarea Departamentului de Limbi Străine Aplicate şi a Departementului de Ştiinţe Economice Aplicate.

O preocupare permanentă a conducerii Universităţii din Oradea este creşterea numărului de articole publicate în reviste cotate ISI cu factor de impact şi scor relativ de influenţă ridicat şi creşterea relevanţei internaţionale a cercetărilor descrisă prin număr de citări în reviste ISI. Totodată, în document este prevăzută o stimulare financiară a cercetătorilor cu rezultate deosebite în cercetare caracterizată prin publicaţii cotate ISI.

Şantiere

În acest an, Universitatea din Oradea şi-a propus să continue pregătirea lucrării „Istoria Universităţii din Oradea” şi a activităţilor dedicate înfiinţării Muzeului Universităţii, dar şi să sprijine activităţile cercurilor de cercetare studenţeşti şi să-i implice pe studenţi în procesele de cercetare.

Nici la Universitatea din Oradea nu vor lipsi şantierele în acest an, pentru că Planul Operaţional prevede reabilitatea Facultăţii de Medicină şi Farmacie (sediul de la Medicină), reabilitatea Bazei Didactice „Gaudeamus” de la Stâna de Vale, precum şi reabilitarea, extinderea şi amenajarea Bazei Sportive a instituţiei. În clădierea unde funcţionează Facultatea de Ştiinţe va fi reabilitat un spaţiu de depozitare reactivi (clădirea B, sala 117). Şi Pavilionul J (Biblioteca Veche) şi Pavilionul P (Sala de Gimnastică) vor intra în reabilitare. Faţada Facultăţii de Protecţia Mediului va suferi lucrări de reabilitare. Aici, va fi amenajat şi un laborator de Gastrotehnie-Gastronomie şi Tehnologii HORECA.

Totodată, Universitatea din Oradea va scrie un proiect care ar urma să fie finanţat prin Programul Operaţional Sectorial, în vederea realizării SMART Campusului promis de rectorul Constantin Bungău în campania pentru cel de-al doilea mandat.

Conform, Programului Operaţional, viitorii absolvenţi vor putea lua parte la Târguri de Locuri de Muncă şi la evenimente care să le faciliteze inserţia pe piaţa muncii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !