Obiective turistice în Defileul Crișului Repede: Vadu Crișului – Șuncuiuș

Reactualizat la:
6Comentarii
Obiective turistice în Defileul Crișului Repede: Vadu Crișului – Șuncuiuș
© FOTO: Bihorinimagini.ro
Zona Șuncuiuș -Vadu Crișului este situată în partea de NE a Munților Pădurea Craiului, la doar 60 km de Oradea și este dominată de Defileul Crișului Repede.

Defileul Crişului Repede, are statut de rezervație naturală mixtă, fiind inclusă în situl Natura 2000 Defileul Crişului Repede – Pădurea Craiului.

Majoritatea traseelor pleacă de la Cabana Peștera și au ca scop vizitarea Defileului Crișului Repede, Valea Mișidului și Platoul Carstic Imașul Bătrânului.

Zona poate fi considerată un paradis al cățărătorilor, pe stâncile calcaroase din defileu fiind amenajate multe trasee de escaladă cu diferite grade de dificultate și lungimi. Recent a fost amenajat și al doilea traseu de via ferrata. (A doua via ferrata din Vad, funcţională)

Cea mai lungă peșteră din România

În zona defileului, apele învolburate ale Crișului Repede oferă condiții bune pentru practicarea raftingului, în prezent existând mai multe agenții care organizează ture cu ghid și echipamente specifice. În zonă se mai pot vizita Peștera Unguru Mare și Vadu Crișului, ambele fiind amenajate turistic, dar și cascada de la Vadu Crișului. De asemenea se poate vizita și Peștera Vântului, peștera care cu cei 56 km, deține recordul de cea mai lungă peșteră din România. Vizitarea acestei peșteri implică o programare la administratorul/custodele peșterii, ea neavând program zilnic de vizitare.

Fauna acestor locuri e dominată de Acvila de munte şi de sumedenia speciilor de lilieci.

Zona Defileului Crișului Repede oferă o multitudine de programe de aventură: rafting – Caiac – Canoe, drumeţie, alpinism, speoturism, escaladă sau ciclism montan.

Cazare

Pe lângă numeroasele locuri de campare cu cortul, zona Defileului Crișului Repede beneficiază de mai multe locații de cazare inedite.

Camping La Rulote – Suncuius – 0749 136 242

13558593_491829017690372_6270809682489634007_o

Campingul “La Rulote” este situat la poalele muntilor si aproape de malul Crisului Repede. Un loc excelent de relaxare, recreere, petrecere a vacantei sau a timpului liber, iesiri impreuna cu prietenii/familia/clasa, doar cateva zile la iarba verde, sau chiar tabere organizate pe mai multe saptamani.

Localizarea exacta: zona de campare Ciunta (str. Horea, loc. Suncuius)

De ce facilitati si conditii dispun turistii in camping?

  • cazare in rulolote: – 2, 3, 4, maxim 5 locuri

– conectate la curent electric

– baie proprie

– lenjerii de pat

  • bucatarie separata complet utilata si echipata
  • terasa pentru servirea mesei (aprox. 60 locuri)
  • grup sanitar separat (dusuri, apa calda)
  • teren de joaca
  • NOU: reduceri la rafting/kayaking pe Cris

Mai multe detalii si fotografii: https://www.facebook.com/larulote2016/

Pensiunea Cascada Crisului – Vadul Crisului – 0744 599 212

cascadacrisului

Pensiunea Cascada Crisului este situata in localitatea Vadu Crisului, jud. Bihor, la 50 km fata de Oradea si 100 km fata de Cluj-Napoca.

Cascada Crisului este situata in vecinatatea rezervatiei naturale Defileul Crisului Repede, o zona deosebit de frumoasa si cu o bogata istorie oglindita in numeroase legende. Peisajul deosebit oferit de stancile de la Vadu Crisului, traseele linistitoare prin padure, murmurul cascadei sau pesterile spectaculoase va vor oferi momente unice.

Pensiunea dispune de 6 casute (2 paturi fiecare casuta), foisor cu gratar in curte, baie moderna cu apa calda in permanenta, parcare gratuita si iluminata, bucatarie complet utilata.

Mai multe detalii si fotografii: http://pensiuneacascadacrisului.ro/ si https://www.facebook.com/Pensiunea-Cascada-Crisului-311022689049787/

https://www.welcometoromania.ro/E60_Oradea_Cluj/E60_Oradea_Cluj_Camping_Cascada_Crisului_r.htm

Trasee turistice

trasee6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor