Obligaţii declarative de TVA

Obligaţii declarative de TVA
ORADEA – Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor informează agenţii economici despre obligaţiile de înregistrare în scopuri de TVA. „Potrivit prevederilor art.156.1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, perioada fiscală în cazul taxei pe valoarea adaugată este luna calendaristică”, a precizat Smaranda Scridon, directorul executiv al DGFP Bihor.

Prin derogare, pentru persoanele impozabile care nu au depăşit în cursul anului precedent o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere de 100.000 euro inclusiv, la cursul de schimb valutar comunicat de BNR, valabil pentru 31 decembrie al anului precedent, perioada fiscală este trimestrul calendaristic. „În cazul persoanelor impozabile înregistrate în cursul anului 2007, cifra de afaceri efectiv realizată se va recalcula în baza activităţii corespunzătoare unui an calendaristic intreg”, a precizat Scridon.

Obligaţii

Persoanele impozabile care în anul fiscal 2007 au avut potrivit legii, obligaţii declarative lunare la TVA, dar au realizat în anul 2007 o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere de până la 100.000 euro, inclusiv, au obligaţia depunerii declaraţiei de menţiuni până la data de 30 ianuarie 2008, în vederea înregistrării în vectorul fiscal, pentru anul 2008, a obligaţiei declarative trimestriale.

Persoanele impozabile care, în anul fiscal 2007 au avut potrivit legii, obligaţii declarative trimestriale la TVA, dar au realizat în anul 2007 o cifră de afaceri din operatiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere de peste la 100.000 euro, au obligaţia depunerii declaraţiei de menţiuni până la data de 30 ianuarie 2008, în vederea înregistrării în vectorul fiscal, pentru anul 2008, a obligaţiei declarative lunare.

Pe de altă parte, persoanele impozabile care, in anul fiscal 2007 au avut potrivit legii, obligatii declarative trimestriale la TVA şi au realizat o cifră de afaceri de până la 100.000 euro, inclusiv, au obligaţia depunerii unei notificări la organul fiscal teritorial până la 25 ianuarie 2008. În notificare se va menţiona cifra de afaceri realizată în anul 2007, sau după caz recalculată, în vederea înregistrării în vectorul fiscal, pentru anul 2008, a obligaţiei declarative trimestriale. „Nedepunerea la termenele legale a declaraţiilor de menţiuni constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei”, a subliniat directorul Fiscului bihorean.

Dan Birta



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !