Obligatii fiscale la 25 octombrie

Obligatii fiscale la 25 octombrie
Agenţii economici trebuie să depună o serie de declaraţii până la data de 25 octombrie.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor informează agentii economici despre obligatiile fiscale la data de 25 octombrie. Până la această dată trebuie depuse formularele 100 – „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” privind calcularea şi virarea impozitului pe venitul persoanelor fizice pentru luna precedentă de către contribuabilii persoane juridice sau fizice care reţin la sursă impozitul pe venit.

Declaraţii

„De asemenea, mai trebuie depus şi Formularul 102 «Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale»”, ne-a informat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Finanţelor bihorene.

Persoanele impozabile care efectueaza numai livrări de bunuri sau prestări de servicii pentru care taxa nu este deductibilă ori sunt supuse regimului special de scutire pentru intreprinderile mici prevăzut la art. 152, care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA şi nici nu au obligaţia de a se înregistra, conform art. 153, dar care sunt inregistrate conform art. 153^1 trebuie să depună formularul 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”. Persoanele înregistrate normal ca plătitori de TVA nu depun formularul 301, ci formularul 300.

„Tot până pe 25 octombrie trebuie depusă şi «Declaraţia de impunere trimestrială» privind impozitul pe câştigul net din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, aferent trimestrului III 2010, de către contribuabilii care obţin venituri din transferul titlurilor de valoare, altele decît părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise şi plata impozitului datorat”, a precizat Vasile Farc.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !