Obligaţii scadente la 28 februarie

Obligaţii scadente la 28 februarie
Termenul depunerii declaraţiilor se prelungeşte până luni, 1 martie 2010.

Data de 28 februarie este un termen important în calendarul agenţilor economici pentru transmiterea unor date şi depunerea unor declaraţii la Fisc. Potrivit informaţiilor primite de la Ioan Mihaiu, directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, „plătitorii de venituri din salarii sau asimilate salariilor la funcţia de baza şi în afara funcţiei de bază trebuie să transmită fişele fiscale, atât angajaţilor cât şi unităţilor fiscale în a căror rază teritorială angajatorii îşi au domiciliul fiscal sau sunt luaţi în evidenţa fiscală, în format electronic pentru veniturile anului 2009”.

Depunerea Declaraţiei D205

O altă declaraţie care trebuie depusă la finanţe până la data de 28 febuarie este Declaraţia D205. „Prin intermediul acestei declaraţii se comunică organului fiscal competent informaţiile cu privire la calculul impozitului reţinut la sursă pentru fiecare beneficiar de venit”, a precizat Ioan Mihaiu.

Această declaraţie trebuie depusă de către plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă pentru venituri din drepturi de proprietate intelectuală; din vânzarea bunurilor în regim de consignaţie; venituri obţinute în baza unui contract de agent; venituri obţinute în baza unui contract de comision sau mandat comercial; venituri din activităţile de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară. Aceeaşi declaraţie va mai fi depusă şi de către cei care obţin venituri din activităţi independente desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor civile; din activităţi independente realizate într-o formă de asociere cu o persoană juridică (microîntreprindere) şi venituri sub forma câştigurilor din operaţiuni de vânzare – cumpărare în valută la termen pe bază de contract.

Pe de altă parte, cine nu reuşeşte să depună declaraţiile până vineri – 26 februarie, mai are o şansă luni, 1 martie. „Potrivit legii, dacă ziua scadentă pentru depunerea unor declaraţii sau efectuarea unor plăţi cade într-o sărbătoare legală, termenul se prelungeşte până în ziua lucrătoare următoare, în acest caz 1 martie”, a specificat directorul Fiscului bihorean.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !