Obligaţiile angajatorilor pe timp de caniculă

3Comentarii
Obligaţiile angajatorilor pe timp de caniculă
Având în vedere avertizările emise de Administraţia Naţională de Meterologie refritor la temperaturile din această perioadă, ITM Bihor anunţă că va continua controalele privind respectarea măsurilor ce se aplică în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

„Angajatorii sunt obligaţi să asigure condiţii minime pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor. Acestea sunt: reducerea intensităţii muncii şi ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, asigurarea apei minerale (2 – 4 litri/persoană, pe schimb), asigurarea echipamentului individual de protecţie, asigurarea de duşuri”, transmite Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri profesionale determinate de lucrul în condiţii de temperaturi extreme, angajatorul trebuie să ia următoarele măsuri: să asigure exmenul medical la angajare şi controlul medical periodic, să urmărească depistarea precoce cu contraindicaţii pentru munca la temperaturi crescute, să asigure primul ajutor şi transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate, trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

„Nerespectarea prevederilor Ordonanţei 99/2000 se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei”, a precizat Marius Rotar.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor