Obligațiile angajatorilor pe timp de ger: ceai fierbinte şi pauze pentru refacere

De Dan Birta
Obligațiile angajatorilor pe timp de ger: ceai fierbinte şi pauze pentru refacere
În cazul temperaturilor sub -20 de grade Celsius, angajatorii trebuie să ia măsuri de protecţia a salariaţilor.

Acestea sunt câteva dintre măsurile minimale pe care trebuie să le asigure angajatorii pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber în perioadele cu temperaturi scăzute. Măsurile sunt cuprinse în OUG 99/2000.

Este vorba despre temperaturi sub -20°C sau, temperaturi care corelate cu condiţii de vânt intens pot fi echivalate cu acest nivel, potrivit actului normativ amintit. Luni la ora 13:00, la Oradea se înregistra o temperatură de -3°C, care din cauza vântului era percepută ca o temperatură de -9°C.

„În perioadele cu temperaturi scăzute extreme, angajatorii trebuie să ia toate măsurile prevăzute de Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr.319/2007 şi hotărârile de guvern în aplicare, pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă în limitele prevăzute, măsuri ce vor fi stabilite de angajator împreună cu sindicatele sau reprezentanţii salariaţilor”, transmite Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Măsuri

În perioadele cu temperaturi scăzute extreme angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber: distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1 litru/persoană/schimb; acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător; asigurarea echipamentului individual de protecţie.

Dacă temperaturile scăzute extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv, angajatorii care nu pot asigura condiţiile de mai sus, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii salariaţilor, vor lua măsurile dispuse în Ordonanţa de Urgenţă nr. 99/2000 (reducerea programului de lucru, întreruperea colectivă a lucrului ).
Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de muncă în condiţii de temperaturi extreme se vor lua următoarele măsuri: asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scăzute; asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate; trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !