Obreja: „Avem pugilişti valoroşi”

Obreja: „Avem pugilişti valoroşi”
Campionatele Nationale de Box pentru seniori, încheiate duminica la Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, a scos în evidenta o ofensiva a tinerilor pugilisti. În afara lui Adrian Luca (30 ani) si Viorel Simion (24 ani), restul câstigatorilor au vârste cuprinse între 19 si 20 de ani, semn ca reconstructia boxului românesc este în toi.

Presedintele FRB, Rudel Obreja, se mândreste cu acesti tineri. „Campionatul National ne-a demonstrat ca avem pugilisti valorosi. Sunt în lot sportivi de 18, 19, 20 si 21 de ani, doar Viorel Simion, la 24 ani, este veteran. E o schimbare de generatii care se întâmpla dupa un ciclu olimpic. Din pacate, aria de selectie pentru lotul olimpic este foarte mic, elocvent fiind faptul ca la CN s-au înscris doar 80 de pugilisti. Mi-au placut mult meciurile la categoriile grea si supergrea, unde demult nu am fost reprezentati atât de bine si nu am avut rivalitati”, afirma Obreja.


Repetitie pentru China


Unul dintre cei mai experimentati componenti ai lotului este Ionut Gheorghe (21 ani), medaliat cu bronz la Olimpiada. „Mi-am atins scopul, desi nu am fortat prea mult. Pentru mine, aceste meciuri au fost un fel de sparringuri pentru CM din China. Toata lumea asteapta mult de la mine, iar eu nu vreau sa-i dezamagesc. Mi-am propus sa câstig medalia de aur, iar dupa JO de la Beijing vreau sa trec la profesionism”, spune pugilistul.

În privinta lotului care va face deplasarea la CM din China, de luna viitoare, antrenorul Francisc Vastag nu este decis: „Lotul national pentru Campionatul Mondial din China nu este batut în cuie. Singurii care m-au multumit au fost Viorel Simion si Ionut Gheorghe. În rest, lista ramâne deschisa. Înca nu stiu câti pugilisti voi deplasa, pot sa fie 3, 5, 7 sau 8”. Ar fi minunat daca printre cei convocati s-ar numara si campionul de la categoria 69 kg, oradeanul Amilian Stanca.

Teodor Biris