Obsesii ale unor genii care au schimbat istoria

Reactualizat la:
Obsesii ale unor genii care au schimbat istoria
Michelangelo, Newton sau Tesla – genii care au intrat în istoria omenirii, dar care aveau obsesii nebănuite.

Michelangelo dormea îmbrăcat şi încălţat. „Trecea atât de mult timp fără să se descalţe încât atunci când îşi dădea jos bocancii, pielea de pe picioare i se desprindea, ca a unui şarpe”, a spus asistentul artistului.

Salvador Dali credea că este posedat, iar la un moment dat a rugat un călugăr să efectueze un exorcism. Dali i-a dat călugărului un crucifix făcut de el, în semn de recunoştinţă.

Nikola Tesla suferea de o tulburare obsesiv compulsivă. Inginer şi fizician, Tesla avea o teroare de germeni şi refuza să atingă orice părea murdar sau orice rotund. El era obsedat de cifra trei. Înainte de a intra într-o clădire el obişnuia să o înconjoare de trei ori. Se caza doar în camere de hotel a căror număr era divizibil cu trei, iar la fiecare masă folosea 18 şerveţele împărţite în trei grămezi a câte şase bucăţi.

Isaac Newton era pasionat de alchimie. El şi-a dedicat o mare parte din timp încercării de a crea „piatra filosofală” despre care el credea că are puterea de a transforma alte metale în aur şi de a-i face pe oameni nemuritori.

Iustin al II-lea (împărat bizantin) auzea voci şi obişnuia să muşte oameni. Servitorii îi cântau la orgă pentru a-l liniști.

Sursa: cracked.com0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !