Octavian Goga: Miracole de Crăciun

De Crina Dobocan
Obiecte realizate de elevi
Obiecte realizate de elevi - © Foto: Mioara Manciu Arusoaei
Elevii de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” au adus bucurie colegilor lor de la CSEI nr. 1 Oradea.

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” din Oradea au realizat decoraţiuni de Crăciun, pe care le-au expus în cadrul unui târg desfăşurat în incinta unităţii de învăţământ. Obiectele au fost realizate pe parcursul unei săptămâni, în şezători, din materiale puse la dispoziţie de Asociaţia de Părinţi „Noi şi copiii noştri”, dar şi din cele aduse acasă de copii.

Activităţile au avut loc în cadrul proiectului educativ local „Miracolul Crăciunului”, derulat de Şcoala „Octavian Goga” şi Asociaţia „Noi şi copiii noştri”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea.

„Acest proiect îşi propune să răspundă interesului copiilor de a lucra şi de a-şi vedea rezultatul muncii concretizat într-o realizare proprie: o jucărie, un tablou, o felicitare sau orice lucru util, vizând totodată educarea copiilor în spiritul preţuirii muncii, a hărniciei, precum şi dezvoltarea factorilor afectiv-emoţionali şi a atitudinii creative. Totodată, se urmărește dezvoltarea simțului civic, acela de a fi mai bun, a fi mai darnic, acela de a da o mână de ajutor semenilor noștrii aflați în situații precare. Și nu în ultimul rând, dezvoltarea unui sentiment de bucurie în sufletul copilului prin muncă în echipă alături de părinți, colegi și cadre didactice deopotrivă”, a arătat prof. Ioan Mocan, directorul Şcolii Gimnaziale „Octavian Goga”.

Din banii adunaţi la târg, elevii au cumpărat 135 de pachete pe care le-au oferit copiilor cu nevoie speciale de la CSEI nr. 1 Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !