Oferă o floare, nu o palmă

Oferă o floare, nu o palmă
ORADEA – Părinţii şi bunicii care s-au aflat azi, de la ora 12, la Centrul Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice din Ioşia, s-au întâlnit şi au discutat cu reprezentantele Uniunii Femeilor Bihor Oradea (UFBO) despre modalităţile de combatere a violenţei.

Titlul campaniei a fost potrivit şi pentru Ziua Femeii, care se apropie: „Oferă o floare, nu o palmă”.

„Prin această campanie urmărim diminuarea violenţei din familie şi şcoală. Colaborăm cu mai multe instituţii: Inspectoratul de Poliţie, Direcţia de Muncă şi Solidaritate Socială, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiluluişi Administraţia Social Comunitară Oradea”, spune Mioriţa Săteanu, preşedintele UFBO.Campanie şi spectacol

Persoanele din sală s-au declarate încântate de dezbatere. „Eu unul mă simt cât de cât în siguranţă, n-am avut probleme de acest gen. Dar cred că poliţia ar trebui să ia măsuri pentru vagabonzi şi beţivi, care sunt deseori violenţi”, zice Ioan Miron, de 67 de ani.

Sfaturi de evitare a violenţei au fost oferite de către Poliţia de Proximitate. „Violenţa e tot mai prezentă în societatea noastră, dar prin implicarea cetăţenilor vom încerca s-o stopăm. Am oferit recomandări de prevenire a posibilelor infracţiuni îndreptate spre persoanele de vârsta a treia” explică agentul şef adjunct de poliţie Florian Mocanu.

În partea a doua a manifestării, UFBO a vernisat o expoziţie de picturi, icoane pe sticlă şi podoabe tradiţionale, lucruri de mână şi obiecte de artizanat. A urmat şi un scurt spectacol de cântece şi poezii „Pentru tine, cu dragoste”.

„Am interpretat romanţe din repertoriul regretatei cântăreţe Ileana Sărăroiu, ca un mic dar pentru cei ce apreciază agest gen muzical” spune Titiana Cherteş, membra a UFBO.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !