Şoferii au reluat lucrul la ora 14:00

7Comentarii
Şoferii au reluat lucrul la ora 14:00
ORADEA – Nici primarul Mihai Groza nu a reuşit, în prima fază, să-i înduplece pe şoferi să reia lucrul. Într-un briefing susţinut la primărie, la ora 13:00, Groza a scos încă odată în evidenţă faptul că greva este spontană şi „şoferii s-au plasat în afara perimetrului legal”.

Totodată, acesta a arătat actul adiţional la contractul colectiv de muncă, semnat de sindicat şi conducerea regiei şi înregistrat în 22.05.2008, la direcţia de muncă, prin care este acordată o creştere salarială de 15%, începând cu 1 mai 2008.

De asemenea, primarul Oradiei a mai precizat că s-a deplasat personal la OTL pentru a discuta cu reprezentanţii muncitorilor, dar nu mai ştia cu cine să vorbească. „Vreau să cred că vor relua lucrul în cursul acestei zile. Sunt dispus să reanalizez creşterea salarială a şoferilor, vatmanilor şi personalului de la OTL. Va trebui să găsim însă alte surse”, a declarat Mihai Groza. El a reamintit că „cei care au pornit şi au condus la această grevă îşi asumă consecinţele pierderilor”. De asemenea, a subliniat faptul că refuză să creadă că această grevă are un substrat politic.

Viceliderul de sindicat Valentin Şereş, ne-a confirmat că primarul Mihai Groza a fost să discute cu şoferii, dar aceştia nu s-au angajat să reia lucrul. „Ne-a cerut un termen de şapte zile să caute surse pentru mărirea salariilor, dar oamenii nu au fost de acord. Vor banii jos. Peste şapte zile, poate vine alt primar şi atunci nu am făcut nimic”, spune Şereş.

La ora 13:00, Orădenii aşteptau, în continuare în staţiile de autobuz. Nimeni nu i-a anunţat nimic. Nici cei de la OTL, nici cei de la Primărie. „Este o lipsă de respect din partea lor. Puteau să ne anunţe să nu stăm ca proştii în staţii”, se revoltă un călător.

În cele din urmă, după briefingul de la primărie, Mihai Groza s-a deplasat la OTL şi le-a promis şoferilor o mărire de salariu de 25% în loc de 15%, de la 1 mai 2008. Promisiunea a fost verbală, fiind prezenţi Corneliu Lupău, liderii de sindicat şi câţiva şoferi, potrivit lui Valenti Şereş. „În caz că nu se ţin de promisiune, în patru – cinci zile, şoferii promit că vor opri din nou lucrul. Auzind vatmanii, sunt hotărâţi să obţină şi ei 25%”, ne-a spus Şereş.

Dan Birta7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor