Şoferii, mai atenţi în trafic

2Comentarii
Şoferii, mai atenţi în trafic
Deva – Teama de a nu acumula puncte de penalizare a făcut ca, în primele zile de la intrarea în vigoare a noului Cod Rutier, şoferii hunedoreni să fie mai atenţi la modul în care se prezintă în trafic.

„Ultimele statistici arată că numărul abaterilor de la legile circulaţiei a scăzut simţitor. Un exemplu semnificativ este acela că, dacă săptămâna trecută 91 la sută dintre şoferii opriţi în oraşe nu aveau centura de siguranţă, în aceste zile procentul a scăzut la 31 la sută”, declară Ion Tirinescu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Cu toate acestea, numai ieri, în urma acţiunilor şi controalelor efectuate în trasee, s-au aplicat 216 amenzi la legea circulaţiei, din care 17 la regimul de viteză şi s-au ridicat în vederea suspendării 11 permise de conducere, din care 8 pentru consum de alcool, şi 4 certificate de înmatriculare.

Noul Cod Rutier prevede ca la 15 puncte de penalizare permisul de conducere să fie suspendat pentru o perioadă de 30 de zile. Atenţie însă! Dacă la solicitarea Poliţiei conducătorul auto nu prezintă permisul în vederea suspendării, va mai primi, în plus, o suspendare de 30 de zile!

Câte puncte primim
Se acordă două puncte penalizare pentru: folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii; nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă; depăsirea cu 10-20 km/h a vitezei legale; folosirea incorectă a luminilor pe drum; staţionarea neregulamentară, dar şi refuzul prezentării actelor la cererea agentului de circulaţie.

Trei puncte penalizare se vor primi pentru: depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei legale; mersul înapoi sau întoarcerea automobilului în loc nepermis; nerespectarea distanţei corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă.

Cu patru puncte vor fi sancţionate: depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei legale; nerespectarea indicatorului „Stop” şi conducerea autovehiculului pe spaţiul destinat circulaţiei tramvaielor.

Cu şase puncte penalizare vor fi sancţionate: depăşirea cu 41-50 km/h a vitezei legale; nerespectarea indicatoarelor de trecere a căii ferate; încălcarea liniei continue la virajul spre stânga; pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare precum şi refuzul de a permite verificarea tehnică a unui autovehicul sau imobilizarea acestuia de către agentul de circulaţie.

Tiberiu Stroia2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor