Oferta de job-uri din Bihor ţinteşte spre 1.000

De Dan Birta
Oferta de job-uri din Bihor ţinteşte spre 1.000
Circa 13% din locurile de muncă oferite sunt destinate persoanelor cu studii superioare.


Aproape 1.000 de locuri de muncă (985) sunt disponibile în prezent în baza de date a AJOFM Bihor. Este de remarcat faptul că nu mai puţin de 125 de job-uri (circa 13%) sunt destinate persoanelor cu studii superioare. Pentru multe dintre oferte nu este necesară experienţa: asistent medical generalist, asistent la Universitatea Oradea, chimist, conferenţiar universitar, hidrolog, funcţionar administrativ, inginer debutant, ofiţer de credite, etc.

Cea mai mare parte a ofertei se adresează inginerilor de diferite specializări: ingineri G.I., inginer constructor, inginer maşini unelte, inginer cercetare roboţi industriali, inginer producţie, inginer energetică industrială, inginer sistem software. Se mai caută manager de proiect, medic stomatolog, sculptor, programatori, designeri, analist calitate, analist financiar, etc.

Studii medii

Oferta pentru persoanele cu studii medii sau şcoală profesională cuprinde 503 locuri de muncă. Dintre acestea, domeniul serviciilor şi alimentar oferă o paletă largă de locuri de muncă pentru bucătari şi ajutor de bucătari, ospătari şi ajutor de ospătari, cofetari, brutari cameriste, măcelari, recepţioneri hotel, etc. De asemenea, sectorul comerţului oferă locuri de muncă pentru lucrători comerciali, casieri, gestionari, agenţi comerciali, etc.

În domeniul confecţiilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte sunt oferite, de asemenea, multe locuri de muncă. Un domeniu cu o ofertă bogată este cel mecanic. Se caută operatori CNC, strungari, sudori, lăcătuşi, frezori. Sectorul construcţiilor se trezeşte încet, încet din amorţeală având nevoie de dulgheri, zidari, zugravi, instalatori sanitari.

Încă se mai caută şoferi, mai ales pentru maşini mari, dar şi pentru taxi. Pentru persoanele necalificate, oferta este de 312 locuri de muncă la curăţenie, bucătărie, îngrijire clădiri şi grădini, infirmiere, confecţii încălţăminte, manipulare marfă, etc.

În judeţ, la Aleşd sunt oferite 26 de locuri de muncă, la Beiuş 14 şi la Salonta cinci.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !