Ofertarea Avioane Craiova, prelungita pana pe 30 mai

Ofertarea Avioane Craiova, prelungita pana pe 30 mai
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit data de depunere a ofertelor de cumparare pentru cele 741.339 actiuni, reprezentand 80,9778 % din capitalul social al Avioane Craiova, pana la 20 mai, relateaza NewsIn.

“Decizia AVAS de prelungire a termenului de depunere a fost luata ca urmare a solicitarilor venite din partea unor investitori interesati de realizarea unui audit propriu in societate. Perioada de acces la Camera de date a fost prelungita pana la data de 19 mai 2008, inclusiv. Celelalte elemente ale anuntului de vanzare publicat in presa interna si internationala din data de 18 februarie 2008 raman neschimbate”, se arata in comunicatul AVAS.

Autoritatea a mai modificat termenul limita de depunere a ofertelor si in luna aprilie cand a anuntat ca data de depunere a ofertelor de cumparare pentru Avioane Craiova se prelungeste de la 17 aprilie pana in 9 mai 2008, ora 10.00.

De asemenea, AVAS a luat aceasta decizie ca urmare a solicitarilor unor investitori interesati de realizarea unui audit propriu in societate.
In urma cu doua saptamani AVAS a anuntat ca a adaptat documentatia de vanzare a Avioane Craiova la legislatia europeana pentru a nu mai exista suspiciuni in ceea ce priveste ajutorul de stat.

Autoritatea a mai precizat ca investitorii au fost avertizati asupra unor eventuale modificari, in urma consultarilor cu reprezentantii Comisiei Europene, chiar prin continutul Dosarului de prezentare initial. Astfel, in evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de pretul pe pachetul de actiuni, 3% de investitiile pentru dezvoltare si 2% de capitalul de lucru”, se arata in comunicatul AVAS.

Potrivit informatiilor AVAS, pentru a putea participa la negocieri, investitorii trebuie sa prezinte Planul de afaceri pe o perioada de trei-cinci ani.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a subliniat ca a inclus in proiectul cadru al contractului de vanzare-cumparare clauze obligatorii si nenegociabile referitoare la industria de aparare si a celorlalte acte normative referitoare la pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare.

Pana in prezent, au fost cumparate 17 Dosare de prezentare si a fost platita taxa de acces la camera de date de 11 dintre acestia. Cei 11 investitori care au platit taxa sunt: SAAB – AB – Linokoping – Suedia, AERO Vodochody – Praga – Cehia, INAV – Bucuresti – Romania, JAFCO Holding Romania – Bucuresti – Romania, Pro Faur Invest – Bucuresti – Romania, Alenia Aeronautica S.p.A. – Pomigliano D’arco – Napoli – Italia, MBL Computers – Bucuresti – Romania, Sabca – Bruxelles – Belgia, Somaca – Gosselies – Belgia, International Railways Systems – Luxemburg, Compass Pele Coreea de Sud.

Ceilalti sapte investitori care au cumparat Dosarele, dar nu au platit platita taxa de acces la camera de date sunt: Grampet – Bucuresti-Romania, Lord Expert Consult – Bucuresti – Romania, IMA Metav – Bucuresti – Romania, Oltenia – Craiova – Romania, Safrom Trading – Bucuresti – Romania, Umeb – Bucuresti.
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !