Oferte de angajare pentru români în UE

De Dan Birta
Oferte de angajare pentru români în UE
Manipulanţi de bagaje, muncitori în agricultură, şoferi şi muncitori în domeniul mecanic, sunt cele mai interesante oferte.


Oferte generoase de angajare pentru românii care cunosc limba germană. În aeroporturile din Germania este nevoie de nu mai puţin de 600 de persoane care să muncească la manipulat bagaje în aeroport şi în avioane. Potrivit site-ului mobilităţii europene, Eures, activitatea se va desfăşura pe Aeroportul din Frankfurt.

Se oferă un salariu brut de 11,43 de euro/oră, acesta urmând să crească la 12,53 de euro brut/oră după trei ani. Pe lîngă salariu se acordă sporuri şi prime: pentru lucrul în zilele de duminica – 50 %; pentru lucrul noaptea – 25 %; pentru orele suplimentare – 25 %; pentru concediu se ofera – 125%; prime de Crăciun.

Condiţii

Persoanele interesate de aceste posturi trebuie să aibă studii finalizate de şcoală profesională sau liceu şi cursuri de instruire în domeniul manipulării materialelor periculoase şi în cel al securităţii aviatice. De asemenea, mai este necesar permis de conducere categoria B, disponibilitate de a lucra în schimburi, reputatie judiciară impecabilă, stare fizică şi psihică corespunzătoare, verificate de medicii companiei. Toate acestea nu au nici un rost dacă nu se cunoaşte limba germană la nivel de scris şi citit.

Contractul de munca este pe perioadă determinată de un an, cu posibilitate de prelugire. Se lucrează 155 ore/lună.
Alte oferte din Germania se adresează şoferilor de diferite categorii, specialiştilor în IT şi muncitorilor în domeniul mecanic.

Alte oferte

Oferte consistente provin şi din Spania. Este nevoie de 150 de muncitori în agricultură şi cinci muncitori la fermele de porci. Din Finlanda există oferte pentru ospătari, muncitori la cules de zmeură şi căpşuni, instalatori şi sudori. Belgia are nevoie de ciontolitori, şoferi şi operatori CNC, iar Anglia de asistenţi medicali şi croitori.

În Danemarca este nevoie de 30 de distribuitori de ziare şi colete, iar în Olanda de culegători de căpşuni, sudori şi lăcăturşi confecţii metalice. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !