Oferte de muncă în Europa

Oferte de muncă în Europa
ORADEA – Românii care doresc să muncească legal în Europa au acum o şansă deosebită. 871 de locuri de muncă sunt disponibile pe website-ul www.anofm.eures.ro Locuri de munca in UE [.doc – 22KB]

„Pe acest site sunt puse la dispoziţia celor interesaţi  toate ofertele de locuri de muncă vacante primite de către consilierii români Eures din partea ţărilor din Spaţiul Economic European (SEE) respectiv Elveţia”, ne-a informat Dan Vaina, consilier Eures pe lângă AJOFM Bihor.

Secţiunea „Jobseeker” a acestui site conţine locuri de muncă structurate pe ţări şi meserii traduse integral în limba română. „Sunt oferite detalii despre datele de identificare ale angajatorului, salariul oferit, condiţiile de angajare, tipul şi durata contractului precum şi alte beneficii (cazare, bonuri de masă, etc.)”, a precizat consilierul Eures.

 

Locuri de muncă

Dintre locurile de muncă oferite, majoritatea se adresează persoanelor cu studii superioare sau cu înaltă calificare. „Ponderea acestor locuri este mai mare pentru lucrătorii în construcţii, şoferii profesionişti, personalul calificat în IT şi prelucrarea metalelor”, a spus Dan Vaina. Cele mai multe locuri sunt oferite de Polonia – 258, urmată de Republica Cehă – 255, Slovacia – 106 şi Letonia – 100 de locuri.

 

Regulile UE

În ceea ce priveşte prestaţiile sociale de boală, maternitate, accidente de muncă, boli profesionale, prestaţii de invaliditate, pensii pentru limită de vârstă, pensii de urmaş, ajutoare de deces, prestaţii de şomaj, etc. – de la 1 ianuarie 2007 se aplică şi cetăţenilor români prevederile Regulamentului 1.408/71/CEE cu privire la coordonarea serviciilor de securitate socială pentru persoanele angajate.

„Cetăţenii români şi membrii lor de familie beneficiază de egalitate de tratament cu cei ai celorlalte ţări membre UE”, a explicat Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor. Acesta a adăugat că agenţia bihoreană vrea să creeze un centru deschis, dotat cu echipamentul necesar, unde cei care nu dispun de internet, se vor putea interesa de locurile de muncă din SEE. Totodată, persoanele interesate vor fi sprijinite să cunoască legislaţia respectivă. Până în prezent, circa 50 de bihoreni s-au interesat de oferta de locuri de muncă în (SEE).

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !