Oferte tentante pentru sezonul estival

Oferte tentante pentru sezonul estival
Direcţia Judeţeană pentru Tineret Bihor (DJT) şi-a făcut publică oferta de tabere atât pentru judeţ, cât şi în ţară şi străinătate.

Pentru Bihor, DJT pune la dispoziţia elevilor şi studenţilor, şi nu numai, patru centre de agrement pentru tineret, la Şuncuiuş, Valea Brătcuţei, Remeţi şi Baza Turistică Oradea, cu transport zilnic la Baile Felix. Primele două au o capacitate de câte 70 de locuri, iar celelalte 50 şi 77.

Prima serie va pleca în 19 iunie, iar ultima în 21 august. Sejururile se întind pe o perioadă de şase zile, iar preţurile variază între 370.000 – 460.000 lei/zi/persoană. Centrele de agrement oferă servicii de calitate, fiind dodate cu toate utilităţile.

Năvodari, neacreditată

În ceea ce priveşte excursiile în ţară şi străinătate, ofertele sunt ceva mai diversificate. Cei care doresc să iasă din peisajul bihorean pot opta pentru Buşteni, Muncel, Sovata, Bucşoaia, Oglinzi, Căprioara, Sângeorz Băi, Vânătorul, Tismana, Eforie Sud şi Costineşti. Pentru acestea, numărul locurilor pentru câte o serie variază între 22 şi 100 de persoane. Preţurile încep de la 2.800.000 lei cu transport inclus şi ajung până la 4.000.000 lei, fără transport, în funcţie de locaţia dorită.

Cele mai costisitoare tabere sunt Costineşti şi Eforie Sud. În acest an, tabăra din Năvodari nu a fost acreditată. Anul trecut, din numărul total de 36.000 de locuri s-au ocupat abia 17.000. Pentru a schimba situaţia în mai bine, directorul DJT Bihor, Marius Chipurici, şi-a propus o strategie. „Ne-am străduit să acredităm cât mai multe centre de agrement, să reducem locurile la serii, evidenţiind astfel calitatea”, a spus acesta.

Aviara „distruge turismul”

Conducerea DJT Bihor s-a gândit şi la cei mai pretenţioşi. Aceştia pot alege între Grecia, Franţa, Italia şi Ungaria. Pentru Grecia, prima plecare se face în data de 2 iunie, destinaţia fiind Olimpic Beach – Katerini. Perioada de şedere este de şase zile, cazarea cu pensiune completă costând 160 euro. Chiar dacă în momentul de faţă unele zone din ţară sunt afectate de virusul gripei aviare, Marius Chipurici speră că această problemă nu se va mai extinde. „Nu numai că afectează turismul, ci-l va distruge”, spune acesta.

Nici circuitul Franţa – Italia nu este de lepădat. Timp de 11 zile, cei interesaţi vor vizita Coasta de Azur, Paris, Valea Loire, nordul Italiei, Luxemburg, Reims, Strasbourg, Munchen, Viena, Salzburg, Lacul Balaton şi Budapesta. Preţul programului este de 450 euro/persoană. Se oferă gratuitate la un grup de 15 persoane. Ceva mai aproape, dar la fel de interesant, este sejurul la Lacul Balaton. Preţurile sunt cuprinse între 85 şi 171 euro.

Ioana Iuhas

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !