Ofertele de Paşte la târgul de turism

Bihorenii mai pot opta încã pentru un loc în pensiunile din judet, în perioada Pastelui. Un pachet complet de patru zile, în aceastã perioadã, costã aproximativ 110 euro/persoanã.

Ofertele pensiunilor bihorene din reteaua Asociatiei Nationale a Turismului Rural Ecologic si Cultural (ANTREC)- vor fi prezentate, la începutul lunii aprilie, la Târgul de turism din Bucuresti.

Struti si ATV

Doar sase pensiuni din reteaua ANTREC Bihor sunt cuprinse în programul de Paste. Patru la munte si douã în Baile Felix. O caracteristicã comunã a ofertele este posibilitatea de a petrece Pastele în stil traditional: de la pregãtirea bucatelor si pânã la slujba religioasã.

Pensiunile se diferentiazã însã prin ofertele de divertisment. O ofertã ineditã, în Remetea, este petrecerea Pastelui în ferma de struti. Pensiunile Turul si Gergely au doar 20 de locuri. „Aici, la cerere, turistii pot gusta si preparate de strut. Chiar si ouã de strut, pretul unui ou de strut porneste de la 50 euro”, spune Maria Tãtar, presedintele ANTREC Bihor si vicepresedinte al Asociatiei la nivel national.Proprietarii fermei de struti valorificã si cojile ouãlor pentru a picta icoane.

Pentru turistii dornici de senzatii pe patru roti stã la dispozitie si un ATV.În pensiunile din Remetea, costul unui pachet complet pentru patru zile este de 120 euro/persoanã.

În livada de nuci

Cei care opteazã pentru pensiunea Zãvoi din Finis se pot bucura de tot ritualul Pastelui: cina de post, mers la bisericã, vopsitul ouãlor, slujba de Înviere. „Turisti au posibilitatea de a-si prepara singuri mâncarea, împreunã cu gazda, sau pot opta sã fie serviti. În curtea pensiunii, situatã într-o livadã de nuci, existã o filigorie prevãzutã cu un grãtar unde pot fi servite bãuturi rãcoritoare sau alcoolice.

Pensiunea a obtinut locul doi, la nivel national, la concursul Margareta de aur„, spune Maria Tãtar. Un loc, în aceastã pensiune costã 120 euro/persoanã. De la Finis existã posibilitatea de a efectua scurte drumetii la Schitu Huta sau la Pestera Ursilor.

Cu o capacitate de 20 de locuri, Pensiunea Valea Izvorului din Remeti, oferã pachete de patru zile contra a 110 euro/persoanã. Pensiunea dispune de un bazinet cu pãstravi de unde turistii îsi pot alege pestele care e gãtit apoi chiar sub ochii lor. „Este respectat stilul traditional, începând de la designul interior si pânã la ritualul aferent Pastelui”, spune presedintele Tãtar. De la Remeti se pot face excursii la Coada Lacului, Valea Drãganului si Stâna de Vale.

Pentru cei care au o vacantã mai scurtã în perioada Pastelui, pensiunile Cony si Nicoleta din Baile Felix au pregãtit un pachet de douã zile contra a 60 euro.

Horia Trifa

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !