Oficialii CJ Timis acuza PNL ca pune in pericol constructia centrului pilot de colectare legume si fructe

De Bogdan Marta
Oficialii CJ Timis acuza PNL ca pune in pericol constructia centrului pilot de colectare legume si fructe
© Foto: CJ Timis
Proiectul pilot de construire a unui centru de colectare a legumelor și fructelor este pus în pericol de PNL, susține conducerea Consiliului Județean Timiș. Scandalul a început la finele săptămânii trecute, când primarul din Lovrin susținea că localitatea sa a fost scoasă de pe listă din rațiuni politice. În replică, cei de la CJ Timiș susțin că decizia s-a bazat exclusiv pe rațiuni tehnice.

Vă reamintim că săptămâna trecută CJ Timiș a decis ca un prim centru de colectare a legumelor și fructelor să fie construit în județ, la Tomnatic. Decizia a provocat reacții aprinse din partea primarului din Lovrin, Vasile Graur, care susținea că decizia a fost una pur politică.

Marți, vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu, a prezentat argumentele care au stat la baza acestei decizii. Ea a explicat că încă din luna martie a acestui an s-a intenționat demararea acestor proiecte. În Timiș, în total, vor exista patru centre, fiecare într-o zonă de interes pentru agricultori, zone ce au fost stabilite în urma întâlnirilor publice cu reprezentanți ai agricultorilor, specialiști de la USAMVB și reprezentanți ai administrațiilor locale. Una dintre aceste zone este și cea de la Lovrin – Tomnatic – Gottlob. Fiecare dintre cele 4 zone au avut timp până în luna septembrie să prezinte câte trei locații potențiale pentru construcția de astfel de centre. Mai mult, reprezentanții CJ Timiș au vizitat personal locațiile propuse înainte de a lua decizia finală.

În cazul Lovrinului, susține Roxana Iliescu, problema a fost că terenul propus de primărie se afla în extravilan și în acte este considerat teren agricol. Pentru a putea fi, însă, inclus în acest proiect, Primăria Lovrin ar fi trebuit să emită un PUZ prin care destinația terenului să fie schimbată. Deși au primit asigurări că acest PUZ (Plan Urbanistic Zonal) există, oficialii CJ Timiș nu au găsit niciun act în acest sens, așa că au cerut Hotărârea Consiliului Local prin care se aproba acel plan, însă nu au primit nimic până acum. În aceste condiții, susține vicepreședintele CJ Timiș, exista pericolul ca proiectul pilot să se blocheze timp de câteva luni, chiar un an, până la elaborarea și aprobarea acelui PUZ. Astfel, deși locația de la Lovrin era bună, oficialii CJ Timiș au luat decizia ca proiectul pilot să fie făcut la Tomnatic.

„Domnul primar (Vasile Graur – n.r.) are o echipă. Mă gândesc că nu s-a apucat singur să verifice documentele. Nu vreau să intru în supoziții, chiar dacă s-au făcut acuzații fără suport. Eu vreau ca acest dialog să rămână deschis, atât cu domnul primar de la Lovrin cât și cu Nicolae Robu și vreau să îmi afirm încrederea că acest poriect nu va fi blocat și va merge mai departe”, a declarat Roxana Iliescu.

Problema e că în urma acuzațiilor, liberalii, prin vocea lui Nicolae Robu, au afirmat că nu vor vota construcția acestui centru la viitoarea ședință ordinară de plen a CJ Timiș. Fiind vorba de un proiect de patrimoniu, care are nevoie de votul a două treimi din consilierii județeni, fără liberali acesta va pica la vot.

În discuție a intrat și președintele CJ Timiș, Călin Dobra, care a scris pe Facebook că revolta liberalilor tinde spre comedie.

„Proiectul de construire a trei centre de colectare a legumelor şi fructelor în județul Timiș a stârnit o serie de controverse total nejustificate. Unii lideri politici au dus discuția într-o zonă care nu are legătură cu administrația şi, cu atât mai puțin, cu politica. În urma unor consultări şi analize, s-a decis construirea celor trei centre la Tomnatic, Deta şi Mănăştiur, dar prima variantă a stârnit vâlvă, iar doi primari din Timiş (unul chiar al Timişoarei) s-au declarat revoltați. Revolta lor tinde spre comedie pentru că Lovrinul, comună care dorea să fie actor principal al proiectului, nu îndeplinește condițiile solicitate: teren aferent, utilități şamd. Iar de aici până la circul ieftin cu care suntem obişnuiți nu a fost decât un pas. Cu toate acestea, noi mergem înainte pentru că ne interesează să finalizăm proiectele, nu culoarea politică sau acuzele nefondate”, a scris Călin Dobra pe pagina sa de Facebook.

Rămâne de văzut dacă liberalii vor ajunge la sentimente mai bune față de acest proiect, sau îl vor omorî din fașă.

foto: CJ Timis
Primul centru de legume-fructe al Consiliului Județean Timiș creează nemulțumiri într-o localitate din Timiș. Primarul din Lovrin susține că politicul și-a băgat coada în alegerea localității de către conducerea CJT pentru găzduirea centrului. Se discută de ceva vreme deja despre centrul-pilot de...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !