Ofiţer de poliţie prins în flagrant cu şpagă

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
66Comentarii
Ofiţer de poliţie prins în flagrant cu şpagă
Ofiţerul Marcel Ghirosa, şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Bihor, a fost prins, miercuri, în flagrant cu o şpagă de 400 de lei.

UPDATE | Tribunalul Bihor a decis ca Marcel Ghirosa să fie plasat în arest la domiciliu. DNA propunea arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar acum poate contesta decizia Tribunalului Bihor.

Şeful Biroului Drumuri Naționale din cadrul Poliției Rutiere Bihor, comisarul şef Marcel Ghirosa, a fost plasat joi seara în arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile (de la data de 5 ianuarie până la data de 3 martie 2017). Judecătorii Tribunalului Bihor i-au impus lui Ghirosa obligația de a nu părăsi imobilul din Oradea fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, Marcel Ghirosa trebuie să se prezinte în fața organelor de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat.

De asemenea, el nu are voie să comunice direct sau indirect cu martorii audiaţi în cursul urmăririi penale, respectiv cu DJN, MIF şi GMC sau cu membrii de familie ai acestor martori. În caz de încălcare cu rea – credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Masura nu este una definitiva, ea poate fi contestata in termen de 48 de ore de la pronunţare.

Flagrantul a fost realizat la sediul Poliţiei Rutiere de ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, sub supravegherea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie – serviciul Teritorial Oradea. Comisarul şef a fost ridicat imediat şi dus la audieri la sediul DNA Oradea.

În urma audierilor, pe numele comisarului șef a fost emis un mandat de arestare pentru 24 de ore. Marcel Ghirosa a ajuns în Arestul Poliției Bihor, iar joi ar urma să fie prezentat în fața unui judecător, cu propunerea de arestare preventivă.

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 28 decembrie 2016, inculpatul Ghirosa Marcel, în calitate de comisar şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Rutier, în mod repetat, a pretins de la o persoană cercetată pentru comiterea unui accident de circulație cu victime (martor în cauză), suma de 600 lei din care a primit în aceeași zi doar 200 lei, restul urmând să-i fie remiși după sărbătorile de iarnă.

La data de 4 ianuarie 2017, ca urmare a înțelegerii anterioare, inculpatul Ghirosa Marcel a primit și restul de 400 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Banii respectivi au fost pretinși și primiți de ofițerul de poliție în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru restituirea către martor a permisului de conducere ridicat în urma producerii evenimentului rutier şi pentru soluţionarea favorabilă a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului de circulaţie susmenţionat, inclusiv în sensul propunerii unei soluţii de clasare a cauzei penale.

Inculpatului Ghirosa Marcel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, transmite DNA.66Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor