Oierii așteptați la DAJ Bihor

De Simona Drimbău
1Comentariu
Oierii așteptați la DAJ Bihor
Oierii care își valorifică lâna către un centru de colectare autorizat pot beneficia de un ajutor financiar.

Conform HG 57/8 februarie 2019 care modifică și completează HG 500/2017, crescătorii de ovine care își valorifică lâna către un centru de colectare autorizat pot beneficia și în anul 2019 de un ajutor financiar în cuantum de 1 leu/kg.
Pentru a beneficia de acest ajutor, crescătorii de ovine trebuie să depună până la data de 28 martie 2019, cererea de inscriere în program la Direcțiile pentru Agricultură Județene, iar perioada de cerere în care producția de lână poate fi valorificată este între 29 martie și 30 septembrie 2019.

Pentru obținerea sprijinului financiar, crescătorii de oi inscriși în program au obligația să depună la Direcțiile pentru Agricultură Județene, documentele justificative care să ateste comercializarea producției de lînă obținută către un centru de colectare sau unitate de procesare a lânii – factura sau filele din carnetul de comercializare, de unde să rezulte cantitatea de lână comercializată direct sau prin intermediar până la data de 1 noiembrie 2019 inclusiv.

În cazul intermediarilor, aceștia au obligația de a menționa pe filele din carnetul de comercializare numărul contractului încheiat cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.

„Actele necesare pentru înregistrare sunt: copie BI/CI respectiv copia documentului de înregistrare și copia BI/CI a împuterniciților pentru persoanele juridice; dovadă cont bancar (bancă comercială sau trezorerie), declaratie pe proprie raspundere (model) și document care atestă înregistrarea exploatației de ovine în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE)”, a precizat Nicolae Hodișan, directorul Direcției pentru Agricultură Județeana Bihor.

Informații suplimentare la Direcția pentru Agricultură Județeana Bihor, Oradea, str. Dimitrie Cantemir, nr. 24-26. Responsabil proiect Angela Barău, tel. 0259416722, int. 15.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor