Oierii, susţinuţi în continuare să vândă lâna

De Simona Drimbău
Lână valorificată
Lână valorificată - © Foto: Simona Drimbău
Până pe data de 28 martie, crescătorii de oi se pot înscrie în program.

De curând a fost adoptată o Hotărâre care modifică şi completează HG nr. 500/2017 privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

S-a decis astfel continuarea şi anul acesta a programului ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

Perioada de înscriere pentru anul 2019 este cuprinsă între data intrării în vigoare a prezentei Hotărâri şi 28 martie 2019 inclusiv, iar perioada de cerere în care producţia de lână poate fi valorificată este între 29 martie-30 septembrie 2019 inclusiv.

Condiţii

Solicitanţii înregistraţi în Registrul unic au obligaţia de a depune la Direcţiile Agricole Judeţene documentele justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute până la 1 noiembrie 2019 inclusiv. Comercializarea lânii se realizează către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii, direct sau printr-un intermediar, care are încheiat un contract de livrare lână cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.

Pentru acordarea sprijinului, documentele justificative trebuie să ateste că lâna a fost comercializată respectând interesul părţilor. Este necesar ca documentele justificative – factura sau filele din carnetul de comercializare – să indice cantitatea de lână comercializată, direct sau prin intermediar.

În cazul intermediarului, acesta va menţiona pe filele din carnetul de comercializare al crescătorului de ovine numărul contractului încheiat cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.
Noul act reglementează şi plata cantităţii de lână comercializată în perioada de valorificare corespunzatoare şi nedecontată în anul 2018.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !