Oile şi caprele verificate de APIA

Oile şi caprele verificate de APIA
Dacă se constată diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor eligibile se aplică reduceri.

Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bihor efectuează controlul administrativ pentru toate cererile de subvenţionare depuse de crescătorii de ovine/caprine.

Astfel, în cadrul controlului administrativ, APIA verifică dacă informaţiile din cererile depuse de crescătorii de ovine/caprine sunt în concordanţă cu înregistrările din Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) al ANSVSA.

„În cadrul controlului la faţa locului, se verifică existenţa efectivului pentru care se solicită primă, precum şi corespondenţa dintre efectivul animalelor înscris în cerere şi cel real din exploataţie în vederea stabilirii efectivului eligibil pentru primă”,a precizat Traian Abrudan, şeful APIA Bihor.

Sancţiuni

Conform normelor, începând cu anul 2010, dacă în urma verificărilor se constată diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor eligibile, se aplică reduceri sau excluderi de la plată. În cazul unor circumstanţe naturale, cum ar fi decesul animalelor, solicitanţii trebuie să informeze, în scris, Centrul Judeţene APIA, în termen de 10 zile lucătorare de la constatarea oricărei reduceri a numărului de animale.

„Reamintim crescătorilor de animale că efectivul pentru care au solicitat prima trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii şi trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere, în perioada 1 iunie – 31 august 2010”, a spus directorul APIA Bihor. Totodată, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, vârsta acestora fiind de un an până la data de 31 martie 2010.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !