OJPC Bihor a controlat service-urile auto

OJPC Bihor a controlat service-urile auto
ORADEA – În ultimele două săptămâni ale lunii trecute, inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor au luat la puricat service-urile auto, pentru a verifica în ce măsură sunt respectate prevederile legale privind protecţia consumatorilor.

În plină activitate de control, OJPC Bihor a organizat şi o întâlnire cu agenţii economici din domeniu, pentru a-i informa care le sunt obligaţiile şi a le explica, punct cu punct, ce documente trebuie să pună la dispoziţia consumatorilor, dar şi a inspectorilor, în timpul controalelor derulate de aceştia. „Controlul tematic s-a desfăşurat, în colaborare cu reprezentanţii Registrului Auto Român, la 52 de agenţi economici, constatându-se abateri la 46 dintre aceştia”, spune Cristiana Bigan, director executiv al OJPC Bihor. Ca o curiozitate, în perioada de desfăşurare a acţiunii tematice de control, la OJPC Bihor nu a fost înregistrată nici o reclamaţie privind prestatorii de servicii auto.

Antigel expirat

S-a pus accentul pe verificarea legalităţii funcţionării agentului economic, prin solicitarea autorizaţiei tehnice de funcţionare, emisă de Registrul Auto Român, pentru mărcile şi tipurile de autovehicule pentru care se efectuează reparaţii. Au fost depistaţi 11 agenţi economici care efectuau reparaţii şi la alte mărci de maşini decât cele pentru care aveau autorizaţie.

Printre deficienţele care au cauzat sancţionarea agenţilor economici se numără neafişarea tarifelor orare, a listei lucrărilor efectuate, precum şi a tarifelor sau a garanţiei aferente acestora. În ceea ce priveşte piesele auto existente în magazia service-ului, singura deficienţă constatată a fost comercializarea a 37 litri de antigel cu termenul de valabilitate depăşit. Au fost oprite definitiv de la utilizarea în cadrul prestărilor serviciilor produse în valoare de 247 de lei. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la 17.000 de lei.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase