Olanda a ridicat restrictiile pe piata muncii

Reactualizat la:
Olanda a ridicat restrictiile pe piata muncii
Autorităţile olandeze au ridicat restricţiile impuse pe piaţa muncii. Parlamentul de la Amsterdam a autorizat cetăţenii din statele est-europene, care au aderat în 2004 la Uniunea Europeană, să muncească liber în Olanda.

Ministrul afacerilor sociale, Piet Hein Donner, a indicat că a cere acestor muncitori mai mult timp permise de lucru ar fi contrar cererii de mână de lucru pe piaţa muncii din Olanda şi ar încetini creşterea economiei olandeze. La fel ca şi alte ţări europene, Olanda a menţinut la început restricţii la sosirea forţei de muncă din ţările devenite membre în 2004, aşteptându-se la o inundare a pieţei de muncă.

Cu toate acestea, ministrul nu se aşteaptă la un aflux masiv de muncitori din Est, bizuindu-se pe 100.000 până la 120.000 de persoane pe bază anuală, în linia celor 24.000 de permise acordate în primul trimestru al acestui an, potrivit regulilor deja relaxate pentru a răspunde la cererea de mână de lucru în anumite sectoare ale economiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase