Olimpiade de Paşte

3Comentarii
Olimpiade de Paşte
ORADEA – MedC a fost solicitat să reprogrameze 28 de olimpiade la limbi străine şi discipline reale organizate în zilele de 9 şi 10 aprilie, de sărbătorile pascale. Însă ministrul Hărdău a precizat miercuri că nu se va schimba orarul olimpiadelor şcolare.

“Sigur că ar fi fost mult mai bine ca respectivele concursuri să se desfăşoare în alte zile decât a doua şi a treia de Paşti, dar aceasta a fost propunerea pe care a primit-o de la secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar şi nu am avut în dreapta un calendar creştin-ortodox, baptist, musulman sau de altă religie pe care să-l consult pentru a evita o situaţie de acest fel “, a precizat ministrul Mihail Hărdău.

Matei Dumitru, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, a precizat că planificarea olimpiadelor a fost făcută la începutul anului. “Nu avem altă perioadă în care să putem organiza aceste concursuri. Ele au fost stabilite în funcţie de durata necesară pentru a putea parcurge o anumită parte din materie. În general, concursurile se desfăşoară pe durata unei săptămâni, fiind vorba de mai multe probe. În nici un caz calendatul olimpiadelor nu poate fi schimbat”, a mai spus secretarul de stat, precizând că şi în alţi ani, inclusiv în perioada guvernării PSD, au mai fost organizate concursuri şcolare în acelaşi interval de timp şi nu s-a supărat nimeni.

            Dumitru a mai spus că aceste concursuri şcolare reprezintă o problemă naţională în care sunt angrenaţi foarte mulţi elevi şi profesori şi de aceea nu poate fi modificat calendarul concursului, mai ales că urmează selecţia pentru concursurile internaţionale.

            Potrivit unui comunicat de miercuri al PSD, ministrul Mihail Hărdău ar trebui să ţină cont de faptul că aceşti elevi au rezultate deosebite la învăţătură şi se străduiesc să demonstrze că educaţia din România nu este mediocră şi să nu-i “recompenseze” cu “dreptul” de participare la olimpiade în zilele de Paşti.

            “Este demonstrat faptul că deciziile Ministerului Educaţiei şi Cercetării sunt luate fără a se ţine cont de realitate, dar stabilirea etapelor naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare în zilele Sfintelor Sărbători de Paşti depăşeşte orice limite. Este anormal şi ca în timp ce ministrul Educaţiei petrece alături de familie Sfintele Sărbători de Paşti, elevii să fie nevoiţi să se deplaseze spre oraşele în care se desfăşoară olimpiadele !”, se arată în comunicatul Partidului Social-Democrat.

Cristian Horgos3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor