Olimpic la fizică, susținut pentru Oxford

De Otilia Șandor
Olimpic la fizică, susținut pentru Oxford
Medicover România, care deține Spitalul Pelican din Oradea, a transmis că acest spital îl sprijină pe elevul Andrei-Alexandru Cristea, pentru a putea studia la una dintre cele mai prestigioase universități din lume

Fost olimpic național la fizică, Andrei-Alexandru a fost admis la Facultatea de Fizică de la Merton College – Universitatea Oxford, transmite Medicover București.

Andrei-Alexandru Cristea a fost elev al Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca și este unul dintre cei 14 elevi din județul Cluj care au obținut, anul acesta, media 10 la examenul de Bacalaureat.

În urma unor examene susținute pe parcursul anilor 2018-2019, dintre care unul în scris, eliminatoriu și alte trei examene orale, Andrei-Alexandru a fost acceptat ca student al Facultății de Fizică din cadrul Merton College, Universitatea Oxford. Pentru cele trei examene orale, au fost selectați 84 de elevi, dintre care doar 13 au fost declarați admiși.

Autorul Hobbit-ului a fost profesor la Merton College

Merton College este unul dintre colegiile de bază de la Universitatea din Oxford, cu o istorie de aproape opt secole, transmite Medicover București, care precizează că scriitorul J. R. R. Tolkien, autorul seriei „Hobbit” și „Stăpânul Inelelor”, a fost unul dintre foștii profesori renumiți ai acestui colegiu, în perioada 1945-1959.

„Îi mulțumesc domnului profesor Constantin Corega (directorul CN „Emil Racoviță”- n.r), pentru orele petrecute împreună în timpul liceului și pentru că a sacrificat din timpul său liber, pentru a ne ajuta să înțelegem secretele fizicii. O mare parte din ce am realizat i se datorează.

El este cel care a întreținut pasiunea pentru fizică. Cred că examenul de admitere la Oxford a fost mai ușor, comparativ cu olimpiadele la care am participat”, a declarat Andrei Cristea.

Oxford, preț pe aplicarea teoriei

Andrei a fost surprins plăcut, în perioada examinărilor de la Oxford, de atitudinea prietenoasă a profesorilor, de atmosfera relaxată și de faptul că a contat, mai mult decât verificarea unor noțiuni teoretice, capacitatea candidaților de a pune în practică concepte învățate în școală.

„România are foarte mulți tineri talentați. Este responsabilitatea noastră să avem grijă ca acest talent să fie pus în valoare și să aibă un impact asupra lumii. Andrei este un exemplu în acest sens și sunt încântat că Medicover, prin Spitalul Pelican, parte a companiei noastre, îl va ajuta pe Andrei să își îndeplinească visul la Oxford’’, a declarat Adrian Peake, director general al Medicover România.

Andrei este atras de cercetare și visează la o carieră în fizică, în Anglia, dar nu exclude nici varianta de a reveni în țară, după finalizarea studiilor.

„Andrei este un exemplu de muncă și perseverență, iar performanțele sale școlare, inclusiv admiterea la Oxford, sunt dovada unor ani de dedicare și pasiune. Îi dorim mult succes în noua etapă a vieții, pe care o va începe în luna octombrie”, a declarat conf. univ. dr. Ovidiu Gogu Cacuci, medic primar, șef secție Ortopedie-Traumatologie și director general al Spitalului Pelican din Oradea.

Grupul Pelican este cel mai mare furnizor privat de servicii medicale integrate din Transilvania, cu peste 10.000 de pacienți lunar, iar Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în 1995.

Medicover are o rețea extinsă de clinici (37), spitale, oferă o gamă largă de servicii medicale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare, inclusiv în Polonia și Germania – cele mai mari piețe. În 2018, Medicover a raportat venituri de 672 de milioane de euro și un număr de 20.970 de angajați.

Cele două spitale generaliste deținute de Medicover (în București și Oradea) includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum și o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !