Olimpici ai meşteşugurilor artistice

1Comentariu
Olimpici ai meşteşugurilor artistice
SIBIU - Anul acesta a fost unul plin de muncă, dar şi de succese binemeritate, pentru tinerii artişti de la Cercul de Pictură pe Sticlă şi lemn, din cadrul Palatului Copiilor şi Elevilor din Oradea.

Alături de profesorul lor, Gheorghe Costea, tinerii au participat la numeroase festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale, de unde s-au întors cu diplome şi premii.

Premii pentru Bihor

Cea mai recentă activitate a fost a XIII-a ediţie a Olimpiadei Naţionale „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, desfăşurată în perioada 21-27 august, la Muzeul „Astra”, de la Sibiu.

„La această olimpiadă au participat peste 200 de concurenţi, din 37 de judeţe. Bihorul a fost reprezentat la această fază naţională de un echipaj, format din patru elevi”, spune Gheorghe Costea, profesorul de la Palatul Copiilor.

Cei patru elevi orădeni sunt Ioana Ştefan, clasa a X-a, Florina Pantea, clasa a IX-a, Ionuţ murg, clasa a IV-a şi Carmen Buie, clasa a VIII-a. Aceştia au concurat la trei secţiuni: icoane pe sticlă, pictură populară laică pe sticlă şi icoane pe lemn.

„Fiecare elev a prezentat o mică expoziţie cu lucrări realizate în cadrul cercului, iar în timpul concursului, a realizat o lucrare prin care a făcut şi demonstraţia meşteşugului practicat”, explică profesorul orădean.

În urma jurizării, fiecare elev a fost răsplătit cu premiul I: Ioana Ştefan şi Florina Pantea la icoane pe sticlă, Carmen Buie la pictură populară pe sticlă, iar Ionuţ Murg, la icoane pe lemn.

În perioada Olimpiadei de la Sibiu, a avut loc şi Concursul Naţionale „Icoana din sufletul copilului”. Şi aici, lucrările bihorenilor au fost premiate: Ioana Ştefan a luat locul I, iar Florina Pantea, locul al II-lea.

Din palmaresul Cercului de pictură, amintim în 2007 participarea la expoziţiile-concurs de la Teatrul „Arcadia”, din cadrul Toamnei Orădene şi cea a Patriarhiei Ortodoxe Române „Icoana din sufletul copilului”. În 2008, tinerii talentaţi au fost prezenţi la expoziţia „Patimi şi Învierea Domnului”, din aprilie, la Festivalul Naţional de Folclor şi Meşteşuguri Tradiţionale „Pe fir de baladă”, de la Târgu Jiu, la Concursul Internţional de Artă Plastică „Culorile Mureşului”, de la Arad şi la Cupa Cririus, un concurs Internaţional, tot din Arad.

Carmen Brehoi1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor