Oltea Doamna a fost aniversată | De la mic la mare, în straie de sărbătoare

De Alexandru Guiaș
Premii pentru premianți, micii dansatori, zâmbete de bucurie
Premii pentru premianți, micii dansatori, zâmbete de bucurie
Distracția îmbinată cu voia bună, acestea au fost ingredientele unei sărbători perfecte prilejuite serbarea zilei școlii la „Oltea Domana”.

Școala Gimnazială „Oltea Doamna” a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul zilei școlii. Astfel, ieri, de la primele ore, întrega curte a unității de învățământ a fost plină de culoare. Oriunde întorceai capul dădeai peste peste zeci de baloane multicolore, de zâmbete largi și de clinchetul glasurilor vesele ale copiilor.

Pentru ei, pe parcursul zilei au fost organizate numeroase activităţi atractive. Activități care au au debutat cu Gala Olimpicilor, la care, cei mai merituoşi elevi au fost recompensaţi cu diplome, medalii, trofee şi cadouri. Au fost premiaţi 123 de elevi care au obţinut premii la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare, dintre care 11 s-au calificat la etapele naţionale. Alături de ei au fost recompensaţi, cu diplome, flori şi aplauze, profesorii îndrumători, care i-au pregătit pe parcursul întregului an şcolar. Programul a continuat cu momentul intitulat „Talent Oltea”.

Pentru acest lucru, elevii au avut de votat, pe pagina de facebook a școlii, cel mai talentat moment artistic, dintre cele 9 momente de muzică și dans prezentate. Elevul care a obţinut titlul „Talent Oltea” a fost Ana Burescu, elevă în clasa I-a B, care a dansat twist. Eleva a fost coordonată de profesoara Doina Sabău.

Flashmob-ul, la care au participat atât elevii, cât și profesorii, a făcut trecerea spre activități interactive și surprizele mult așteptate. În curte, în sălile de clasă și în sala de sport s-au organizat ateliere de lucru pe diferite domenii, care au stârnit curiozitatea elevilor.

Fie că au ales să meargă la atelierele de robotică, arte și științe, sau au optat pentru o călătorie în timp, la standul de istorie, sau o reîntâlnire cu personaje îndrăgite la cel de literatură și limbi moderne, elevii au gustat din plin activitățile propuse, îmbinând cunoştinţele acumulate cu buna dispoziţie. Au fost provocaţi să realizeze experimente la standul de ştiinţe precum: electrizarea corpurilor, câmpul electrostatic, modelarea substanţelor chimice, extracţia clorofilei din frunze de mentă sau observarea microscopică.

Preocuparea pentru un stil de viață sănătos a fost marcată printr-o activitate intitulată „Piramida alimentelor”. Călătoria în diferite epoci istorice și jocuri interactive, precum ruleta timpului, au stârnit interesul celor prezenți. Elevii au făcut cunoştinţă cu lumea teatrului, personaje de poveste sau cele inspirate din istoria Angliei prin intermediul unor concursuri tematice, jocuri de rol sau scenete, în care protagoniștii au fost chiar ei.

Profesoara Florina Musca, directorarea unității de învățământ, i-a felicitat și le-a mulțumit olimpicilor și profesorilor pentru că păstrează mereu viu renumele școlii și le-a urat ca pe viitor să aibă rezultate la fel de frumoase.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !