Oltence prinse la furat în Bihor

Politistii salontani au depistat cinci femei dintr-un cartier marginas al orasului Craiova dupa ce au sustras, la începutul acestei luni, 800 de lei si bunuri alimentare în valoare de 150 de lei dintr-un magazin din municipiul bihorean.

Extinzându-se cercetarile, s-a stabilit ca S.F. (16 ani), V.I. (37 ani), N.L. (38 ani), C.A. (23 ani) si N.E. (29 ani) îsi facusera o practica din a intra în grup fie în magazine, fie în locuintele unor persoane în vârsta si, distragând atentia vânzatorilor sau proprietarilor, furau tot ce gaseau la îndemâna.


Printre victime se numara o femeie din Ciumeghiu, din casa careia au sustras 900 de lei, precum si o femeie din Belfir, careia i-au luat poseta cu toti banii aflati în ea.
Prejudiciile au fost recuperate doar partial, învinuitele fiind trimise în judecata pentru furt calificat. Totodata, au fost sesizate posturile de Politie Rieni si Bratca, întrucât exista reclamatii si suspiciuni ca oltencele ar fi operat si pe raza celor doua comune.


Cu aceasta ocazie, prin purtatorul de cuvânt, subinspectorul Alina Popa, Politia îi sfatuieste pe cetateni sa acorde atentie sporita persoanelor care suna la usa locuintei lor sub diverse pretexte si sa nu primeasca în casa persoane necunoscute. De asemenea, se recomanda si vânzatorilor vigilenta în cazul indivizilor dubiosi.

Cristian Horgos