Şomaj în scădere în Bihor

2Comentarii
Şomaj în scădere în Bihor
ORADEA – Chiar dacă vorbim despre un judeţ în care rata şomajului a fost întotdeauna sub nivelul mediei pe ţară, vestea că acest fenomen este în continuă scădere în Bihor nu poate fi decât una bună.

Potrivit unei statistici realizate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei Muncă Bihor, numai în ultimul an procentul de şomeri bihoreni a scăzut de la 2,5% la 2%. Statistica, realizată la nivelul lunii iulie, face o comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut.

Astfel, numărul exact al şomerilor aflaţi în evidenţa AJOFM este astăzi de 5.509. Dintre aceştia, 2.371 sunt femei, şi la acest capitol statistica indicând o scădere de 0,2% faţă de iulie 2006.

Din totalul de 5.509 persoane care nu au un loc de muncă, doar 2.137 mai beneficiază de indemnizaţie de ajutor din partea statului, restul de 3.372 fiind în afara termenului legal în care pot beneficia de aceşti bani. Interesant este şi faptul că mai puţin de jumătate dintre şomeri provin din sectorul privat, 2.892 fiind disponibilizaţi de la societăţile de stat bihorene.
E bine aşa
O posibilă explicaţie pentru acest fenomen ar fi şi plecarea la muncă în străinătate a unor conjudeţeni care, până nu demult, figurau în evidenţele AJOFM ca şomeri. Chiar dacă acum avem de-a face cu reversul medaliei, lipsa forţei de muncă pe piaţa autohtonă, AJOFM Bihor, prin directorul său, Doru Drăghici, susţine plecarea românilor la muncă în străinătate în continuare.

„Poate că vă întrebaţi de ce? În primul rând pentru că efectul acestor plecări este, după cum se vede, benefic pentru economia românească”, declară Drăghici.

Valentin Buda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor