Şomajul în picaj

Şomajul în picaj
Deva – Rata şomajului înregistrată la data de 30.11.2006 a fost de 6,45%, faţă de 9,37% înregistrată la 31.12.2005. În perioada 1.01.-30.11.2006, şomajul înregistrat a cunoscut fluctuaţii importante, diferenţa dintre valorile maxime şi minime ale ratei şomajului fiind de 4,02 puncte procentuale, cu maximul de 10,47%, atins în luna martie, şi minimul de 6,45% în luna noiembrie.

„Rata şomajului a scăzut în fiecare lună, începând cu luna aprilie şi s-a situat la nivelul cel mai scăzut din ultimii ani. Acest fenomen se poate explica prin capacitatea sporită a economiei locale de a genera noi locuri de muncă oferind oportunităţi de încadrare persoanelor în căutarea unui loc de muncă, ca urmare a creşterii economice înregistrată în anul 2006 şi prin măsurile luate de Agenţie de a determina angajatorii să comunice locurile de muncă vacante”, declară Vasile Iorgovan, director ATOFM Hunedoara.

Din analiza evoluţiei numărului de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, se constată că numărul de şomeri indemnizaţi a scăzut în luna octombrie cu 25,5% faţă de situaţia existentă la începutul anului, iar numărul de şomeri neindemnizaţi a înregistrat o scădere cu circa 38,2%.

„Având în vedere reducerea ratei şomajului la nivel judeţean, putem afirma că disponibilizările colective care au avut loc în anul 2006 nu au produs dezechilibre în evoluţia somajului, iar judeţul Hunedoara a găsit premise pentru redresarea economică reflectată şi în ameliorarea situaţiei ocupării forţei de muncă”, concluzionează Vasile Iorgovan.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !