Omar Hayssam, aparat de angajatii familiei

De Cristian Horgoș
Omar Hayssam, aparat de angajatii familiei
Curtea de Apel Oradea a audiat luni alţi patru martori ai apărării în procesul fugii din ţară a omului de afaceri sirian Omar Hayssam, condamnat deja pentru terorism în cazul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

Pe baza declaraţiilor martorilor, avocaţii fraţilor Omar au dorit să arate că în zilele 28 – 30 iunie 2006, perioadă în care procurorii DIICOT susţin că s-au desfăşurat pregătirile pentru fuga afaceristului din România prin Constanţa, fraţii Omar erau în Bucureşti.

Adriana Martin, angajată ca bonă de mezinul Omar Muklhles, a susţinut că în zilele de 28 şi 29 iunie 2006, Muckles şi-ar fi derulat normal programul. Iar în seara de 29 iunie, când anchetatorii susţin că Omar Hayssam a fost îmbarcat de fraţii săi pe vasul Iman T, „Fraţii Muklhles şi Mahmoud s-au uitat la un meci de fotbal”.

S-au contrazis

Alte două martore audiate s-au cam contrazis.

Mihaela Bulearcă, economistă a firmei City Center, a afirmat în faţa instanţei că pe 28 iunie 2006 Omar Muklhles „a venit ca de obicei la serviciu şi a semnat documentele care urmau să fie depuse la bancă la ora 12.00”. Iar Maria Nica, secretara lui Omar Muklhles, a spus că în 28 iunie cei trei fraţi Omar au venit mai târziu la serviciu fiindcă s-au întors de la un alt proces al lui Omar Hayssam.

„Au venit la birou pe la ora 12:00. Omar Haysam era însoţit de fraţii săi, dar şi de alte persoane. În racea zi avusese un termen al unui alt proces. Omar Hayssam nu se simţea prea bine, mergea încet, dar nu sprijinit, se deplasa singur”, a afirmat Maria Nica.

La rândul ei, menajera Mioara Rusu a declarat judecătorilor că Omar Hayssam a rămas în ţară până după 3 iulie 2006, în timp ce procurorii susţin că a fugit mai devreme, în noaptea de 29/30 iunie, pe vasul Iman T.

„În perioada 1-3 iulie 2006 am fost cu ei la casa din Snagov, să-i ajut cu mâncarea şi curăţenia. I-a fost rău atunci, îmi aduc aminte, am încercat să-l ajutăm cum am putut, şi eu, şi soţia lui. N-a vrut să chemăm Salvarea, a zis că va merge la medic după ce se întoarce la Bucureşti. Îmi aduc aminte fiindcă atunci mă pregăteam pentru parastasul surorii mele. A fost ultimul week-end în care l-am văzut. Apoi am plecat acasă, la parastas, iar când m-am întors nu l-am mai văzut”, a afirmat Mioara Rusu.

Reamintim că pe 7 mai, un martor cu identitatea protejată a afirmat la Curtea de Apel Oradea că l-ar fi văzut pe Omar Hayssam, după 29 iunie 2006, pe strada Năvodari din Capitală, unde acesta are o casă.

Următorul termen de judecată va fi pe 17 iulie. Avocatul armatorului Tartousi Mustafa, proprietarul vasului Iman T, a anunţat că la următoarea înfăţişare va prezenta doi marinari de pe vas, pentru a demonstra că pe 29 iunie 2006 la bord s-ar fi aflat doar personalul navei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !