Omăt bun la Vârtop şi Stână

1Comentariu
Omăt bun la Vârtop şi Stână
Veşti bune pentru schiorii sau plăcarii cu gambe oţelite, care nu au nevoie de teleschi pentru a face primul botez din acest sezon a pârtiei de la Vârtop – Arieşeni sau al derdeluşului de la Stâna de Vale, acolo unde oferta Iadolinei plusează şi cu împachetări cu nămol contra reumatismului.Salvamont

Stratul de zăpadă în ambele staţiuni din Apuseni e aproape cât cel depus în Parâng, adică spre 40 de centimetri!

„Dacă ţine zăpada aceasta, sper să dăm drumul la teleschi cât de curând”, declară administratorul pârtiei de la Vârtop – Arieşeni, Vladimir Todea.

„Săptămâna trecută, 20 de salvamontişti bihoreni, au participat, alături de personalul de deservire al pârtiei de schi de la Vartop, la ultimele lucrări de regularizare ale pârtiei de schi de la Vârtop, în ceea ce s-a dorit a fi «ultimul retuş» al lucrărilor efectuate de administratorul pârtiei, SC Todea Turism srl Timişoara. Imperfecţiunile si punctele periculoase ale traiectului de schi au fost fie eliminate, fie atenuate, după caz şi posibilităţi, în principal pe baza observaţiilor efectuate în sezonul trecut, rigolele au fost decolmatate si chiar extinse acolo unde s-a impus cazul.

În perioada următoare se va finaliza şi revizia instalaţiei de teleschi, urmand ca aceasta să intre imediat în probe. De asemenea, utilajele de intervenţie la pârtie sunt pregătite să acţioneze după primele ninsori mai consistente, în efortul de a asigura un maxim posibil de calitate al suprafeţei schiabile de-a lungul sezonului.”, declară vicepreşedintele Serviciului Judeţean Salvamont – Salvaspeo Bihor, Adrian Marin.

Necazuri pentru şoferi

Bucurie pentru schiori, bătaie de cap pentru conducătorii auto ce parcurg DN 76 (Oradea – Ştei – Alba Iulia) sau drumul judeţean ce urcă de la Budureasa spre Stână. Utilajele Comaniei Drumuri Naţionale respectiv ale firmei Trameco, responsabilă de dezăpezirea drumurilor judeţene, şi-au scos deja lamele la treabă.

Oricum, şoferii care urcă la munte trebuie să-şi pună deja lanţuri şi cauciucuri de iarnă mai ales că prognozele meteo anunţă ninsoare la munte şi în zilele următoare.

Imagini recente, de la Vârtop, inclusiv cu viitoarea pârtie dublă ce a început să fie amenajată de Primăria Nucet împreună cu Consiliul Judeţean Bihor, puteţi vedea la articol de mai jos:

 • Prima zăpadă la Vârtop şi Stână (22 octombrie 2007)

  Iar sfaturi hibernale de la Salvamont puteţi vizualiza în fişierul ataşat.

  Cristian Horgoş • 1Comentariu

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  versiunea HTML a comentariilor