Omul preistoric în România

Omul preistoric în România
BUCURESTI – Fosilele descoperite în Peştera Muierii confirmă prezenţa omului preistoric în România. Fosilele umane descoperite la Peştera Muierii în 1952 relevă prezenţa omului pe teritoriul României încă de acum 30.000 de ani, reluarea studiilor cu sprijinul specialiştilor Centrului de cercetare al Uniunii Europene confirmând datarea stabilită anterior de cercetătorii români şi suedezi.

Oasele descoperite la Peştera Muierii, cu jumătate de secol în urmă, de Constantin Nicolaescu-Plopşor şi analizate antropologic de Dardu Nicolaescu-Plopşor au fost datate cu radiocarbon de către fizicianul Agata Olariu – de la Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară din Măgurele şi de arheologul Emilian Alexandrescu – de la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu profesorul Ragnar Hellborg şi cercetătorii Kristina Stenstrom şi Goran Skog, de la Universitatea din Lund-Suedia.
Potrivit unui comunicat remis, ieri, de către cercetătorul Agata Olariu, odată cu aceste resturi fosile umane a fost datat cu radiocarbon şi craniul de la Peştera Cioclovina, descoperit în 1941 şi studiat de marele antropolog român Francisc Rainer şi de geologul Ioan Simionescu.
Vârsta fosilelor de la Peştera Muierii a fost stabilită la 30.150 de ani, iar cea a fosilelor de la Peştera Cioclovina a fost stabilită la 29.000 de ani. Profesorul american Erik Trinkaus a reluat studiile pe resturile umane de la Peştera Muierii, confirmând datarea cu radiocarbon anterioară a cercetătorilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase