ONG-urile UDMR, evacuate din „Vulturul Negru” la pachet

De Cristina Ghilea
5Comentarii
ONG-urile UDMR, evacuate din „Vulturul Negru” la pachet
© FOTO: Ovi D. Pop
Prezentată ca o măsură pur administrativă, în urma căreia oraşul ar avea de câştigat în jur de 100.000 de euro pe an, evacuarea mai multor entităţi nonguvernamentale din Pasajul Vulturul Negru loveşte cel mai tare în organizaţiile-satelit ale Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR).

„Din 2014 s-au investit în acest imobil în jur de 3 milioane de euro, care înseamnă toate lucrările subterane, reabilitările de faţade, reabilitarea copertinei, consolidări şi aşa mai departe. Având în vedere că lucrarea este terminată, am luat decizia să eliberăm toate spaţiile pe care le avem disponibile în pasaj, care erau închiriate de ONG-uri şi fundaţii”, a anunţat ieri primarul Ilie Bolojan.

Lista imobilelor care vor fi, astfel, disponibilizate cuprinde 10 poziţii şi totalizează peste 1.000 mp. Prima pe listă este Asociaţia Serviciul Internaţional de Salvare a Copiilor, cu 277 mp, al cărei contract de închiriere a fost prelungit, la începutul acestui an, până în 30.09.2017. După suprafaţa închiriată, al doilea ONG de pe „lista neagră” a evacuaţilor din Pasaj este Uniunea Studenţilor Maghiari Bihor, cu 270 mp, iar al treilea este Fundaţia Euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar, cu 105 mp.

Pe listă mai figurează Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România – Filiala Bihor, Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor în România, Fundaţia Franco-Română, Fundaţia Culturală Cetate Durgheu şi Asociaţia Culturală Menumorut, toate cu spaţii mai mici de 100 mp.

Conform datelor furnizate de Primărie, rămân în spaţiile deţinute cu chirie Unicredit Țiriac Bank, cu peste 560 mp, Centrul de Prevenire – Evaluare Antidrog, cu 140 mp, şi UDMR, cu peste 160 mp.

Venituri

Scopul declarat de primarul Ilie Bolojan pentru această măsură este creşterea veniturilor din aceste spaţii, prin închirierea către agenţi economici, care ar creşte şi numărul de vizitatori în Pasaj. Spaţiile în cauză ar urma să fie scoase la licitaţie începând cu luna octombrie. „În baza preţurilor din piaţă, estimăm că din închirierea acestor spaţii am putea obţine peste 100.000 de euro pe an, care vor fi alocaţi pentru faţade sau pentru întreţinerea Palatului Vulturul Negru. Până acum, din aceste spaţii obţineam 10- 12.000 de euro”, a spus primarul.

„ONG-urile care şi-au desfăşurat activitatea acolo, în funcţie de solicitările pe care le avem, vor primi alte spaţii pe care oraşul le poate pune la dispoziţie, în altă parte. Ce-i drept, nu în Centru sau în Palatul Vulturul Negru. Nu cred că e toată lumea foarte încântată, dar aceasta este situaţia”, e concluzia sa.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor