Opel produce ecologic

1Comentariu
Opel produce ecologic
Opel va folosi panouri solare pentru furnizarea energiei electrice necesara in unitatile de productie din din Russelsheim si Kaiserslautern.

Opel isi extinde initiativa de promovare a productiei de energie regenerativa prin construirea unei instalatii solare pe acoperisul unitatilor sale din Russelsheim si Kaiserslautern. Impreuna cu partenerii Tauber-Solar si SOLON SE, Opel va produce 13 megawati de energie solara, reducand astfel emisiile de CO2 in fabrica sa din Russelsheim cu aproximativ 7.500 de tone pe an.

Lucrul la modulele solare de 225.000 de metri patrati au inceput in luna iulie; primele panouri vor fi montate la sfarsitul toamnei. Acestea vor acoperi in total 225.000 de metri patrati. Opel a incheiat un parteneriat cu Tauber-Solar-Energie und Warmetechnic GmbH pentru construirea instalatiei din Russelsheim si cu SOLON SE pentru planificare, livrarea componentelor si operarea instalatiei.

Impreuna cu instalatia de pe acoperisul unitatii Opel din Zaragoza, Spania, Opel detine o retea vasta de instalatii solare montate pe acoperis in Europa. Proiectul solar Opel va continua cu unitatea de productie din Kaiserslautern. Expertii energetici Opel examineaza viabilitatea construirii de instalatii solare pe acoperis in diverse locatii din Europa.

‘Experienta noastra cu prima instalatie solarade acoperis din Zaragoza a fost una pozitiva, astfel caam decis sa extindem programul. Cu urmatorul pas al initiativei noastre solare, ne vom demonstra angajamentul fatade energia durabila si mobilitatea ecologica,’ a declarat presedintele Consiliului Supervizor Opel, Carl-Peter Forster in cadrul unei ceremonii de deschidere, la care a participat si primul ministru al landului Hessa, Roland Koch.

Primul mesager al ofensivei solare Opel poate fi deja vazut in fata Adam Opel Haus: asa-numitul Solar Mover, un sistem fotovoltaic ce se roteste pe doua axe si directioneaza celulele solare catre razele soarelui indiferent de ora, pentru a obtine cea mai mare cantitate posibila de energie solara.

Eficient si ecologic: energie solara pentru productia modelului Insignia

La construirea instalatiei de acoperis colaboreazaorasul Rüsselsheim, Tauber Solar, producatori si furnizori de sisteme de acoperis. Tauber detine multi ani de experientain domeniul energiei solare si al instalatiilor solare. ‘Existaatat de multe acoperisuri ce pot fi utilizate pentru producerea energiei solare,’ a declarat Leonhard Haaf, Directorul General al Tauber Solar.

Anke Hunziger, membru in consiliul executiv al companiei SOLON, a declarat: ‘Proiectul demonstreazaavantajele energiei fotovoltaice. Energia electrica va fi produsa acolo unde este nevoie. Ne bucuram saavem compania Opel drept partener pentru producerea de energie regenerabila. Suntem convinsi caacest lucru va reprezenta o lectie pentru oricine doreste saafle mai multe despre modul in care pot fi utilizate acoperisurile plane de mari dimensiuni.’
 
Elementele solare si tehnologia de montare sunt furnizate de SOLON. Planificarea si managementul proiectului vor fi conduse de Tauber. Eficienta celulelor solare, care sunt fabricate in Germania, este extrem de ridicata, acestea avand un randament de 18%. Eficienta modulului SOLON si conceptul inteligent al celulelor fotovoltaice se transpun intr-o utilizare optimaa celui mai mare spatiu disponibil.  

Se preconizeaza ca unitatea de productie din Rüsselsheim va produce 12,35 milioane de kilowati-orade energie solara. Orice cantitate de energie neutilizata, de exemplu, energia produsa in week-end sau in timpul zilelor libere, va fi directionata spre reteaua locala.

‘Pentru noi, acest ultim proiect solar reuneste trei elemente importante. Este eficient, utilizeaza o sursa de energie ecologica si constituie un pas inainte decisiv catre electromobilitatea ecologica’ a declarat Carl-Peter Forster.

Sursa: masini.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor