Operă într-un act şi piese de dragoste, la Filarmonică

De Camelia Busu
Soliştii Gál Erika, Hector Lopez, Emanuel Popescu, Veress Orsolya şi Iulia Merca
Soliştii Gál Erika, Hector Lopez, Emanuel Popescu, Veress Orsolya şi Iulia Merca - © FOTO: oradeaphilharmony
Joi va fi concert de operă într-un act, „Cavalleria rusticana”, iar marţi cântece clasice de dragoste.

Două concerte speciale a pregătit Filarmonica de Stat Oradea pentru următoarele zile, unul pentru obişnuita zi de joi, celălalt ăe 13 februarie, în întâmpinarea Zilei Îndrăgostiţilor.

Joi, 8 februarie, melomanii sunt invitaţi la operă în concert, de la ora 19:00 în sala de concerte „Enescu-Bartók”. Este vorba de „Cavaleria rusticană” de Pietro Mascagni.

„Cavalleria rusticana”, operă într-un act, a câștigat concursul de creație din anul 1890, inițiat de Editura Muzicală Sonzogno din Milano. Unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, „Cavalleria rusticana” justifică prezența sa în repertoriul teatrelor din întreaga lume.

Inspirația cu care compozitorul a găsit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor și caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifică gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio altă creație a lui Pietro Mascagni.

Joi seară, conducerea muzicală va aparţine dirijorului permanent, Jankó Zsolt, iar pregătirea Corului Filarmonicii, dirijorului Lászlóffy Zsolt. Pentru rolurile principale au fost aleşi soliştii unor instituţii muzicale de prestigiu: soprana Gál Erika, solista Operei Maghiare de Stat din Budapesta, tenorul Hector Lopez, solistul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, baritonul Emanuel Popescu, solist colaborator al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, mezzosoprana Veress Orsolya, solista Operei Maghiare din Cluj-Napoca și mezzosoprana Iulia Merca, solista Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Pentru îndrăgostiţi

Marţi, 13 februarie, este o seară muzicală specială. Tot de la ora 19 în sala de concerte „Enescu-Bartók” va avea loc un concert extraordinar de Ziua Îndrăgostiţilor. La a doua ediţie, concertul „Classic love songs” (Cântece clasice de iubire) va fi susţinut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii de Stat Oradea „Camerata Michael Haydn”, concert maistru Nagy Kálamán. Pentru ambele concerte bilete le se pot cumpăra de la caseria Filarmonicii, str. Moscovei nr 5.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !