Operaţii oculare 3D, o premieră la Centrul Medical Vitreum

Operaţii oculare 3D, o premieră la Centrul Medical Vitreum
Operaţii oculare realizate cu un aparat 3D, cu tehnologie de ultimă generaţie, sunt efectuate de medicul Levai Lehar la clinica Vitreum din Satu Mare.

Tehnologia de top valorează sute de mii de euro, sistemul fiind dotat cu cel mai avansat microscop al firmei Leica, renumită pentru echipamentele sale extrem de performanțe.


Doctorul Levai Lehar a văzut acest sistem pentru prima dată la un congres de oftalmologie la Frankfurt. Pentru a oferi soluţii optime de tratament pacienţilor săi, şi-a dorit foarte mult să îl testeze la clinica Vitreum. Este vorba despre un sistem special de vizualizare a operaţiilor care presupune utilizarea unei camere video tridimensionale 3D. Aceasta captează imaginile intraoperatorii, transferându-le unui calculator special. Imaginile sunt proiectate pe un monitor medical special, unde sunt urmărite de către chirurg cu ajutorul ochelarilor 3D. Imaginile sunt de înaltă rezoluție și în timp real, oferind avantaje față de sistemul tradițional de vizualizare. Utilizarea ocularelor microscopului este practic înlocuită în sistemul 3D de către camera 3D.
6

Acest sistem oferă avantaje, chirurgul beneficiind de un confort sporit şi o percepție spațială mărită a structurilor intraoculare. Medicul Levai Lehar a realizat cu acest nou sistem de vizualizare operaţii de retină şi de cataractă.

Sistemul poate fi folosit şi în scop didactic, toţi participanţii la intervenţiile chirurgicale realizate cu acest sistem şi care poartă ochelari 3D având aceeaşi percepție intraoperatorie cu cea a chirurgului care efectuează operația. Această tehnologie oferă senzații asemănătoare urmăririi filmelor 3D la cinema.

dsc00488

Ţinând pasul inovaţiile în domeniu, clinica Vitreum oferă pacienţilor săi soluţii optime de tratament.

Centrul Medical Vitreum

Strada Ady Endre nr.11, Satu Mare

Programari, informatii: 0740 231 559, 0261 716 459

www.vitreum.ro

 

Advertorial!