Operatiunea Trabucul bihorean

Operatiunea Trabucul bihorean

Poliţiştii din Alba şi Bihor au operat joi 20 de percheziţii şi au reţinut 13 suspecţi în dosarul «Trabucul».

După recentul caz al grupării de falsificatori de acte pentru pensie, iată că poliţiştii din Alba revin în Bihor, de această dată pentru comerţ ilicit cu ţigări. Joi, poliţiştii din ambele judeţe au percheziţionat 20 de locuinţe şi sedii de firme din zona Arieşeni, Oradea, Nucet, Rieni, Stînceşti şi Beiuş. Astfel, ieri s-au consfiscat 79.500 ţigarete, 299 litri de alcool, 14.000 lei şi 300 lei, dar în acelaşi dosar s-au reţinut per total 150.294 ţigarete şi 299 litri alcool.

Dintre cei 14 învinuiţi, 13 urmau să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă iar unul este încă neidentificat. Doi orădeni sunt bănuiţi că erau liderii grupării.

20 de locuinţe şi sedii de firme din Alba şi Bihor au fost percheziţionate ieri, simultan, de către poliţiştii anti-fraudă din ambele judeţe. În urma acţiunii cu numele de cod «Trabucul Bihorean» au fost puse sub învinuire 14 persoane din Bihor şi Alba bănuite că au valorificat în zona turistică Arieşeni ţigări de contrabandă. Ieri, 13 învinuiţi au fost conduşi la sediul IPJ Alba iar unul încă nu a fost identificat.

Percheziţiile s-au operat în Oradea, Nucet, Rieni, Stînceşti, Beiuş, Arieşeni, Albac, Cîmpeni, Vadu Moţilor şi Scărişoara din judeţul Alba.

La acţiunea de ieri au fost mobilizaţi 63 de ofiţeri şi subofiţeri de poliţie şi 17 autovehicule.

Urmăriţi de şase luni

„Din cercetările efectuate în cauză, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Alba au stabilit faptul că, în perioada mai – octombrie 2011, 14 persoane din judeţele Bihor şi Alba au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă”, s-a mai postat pe site-ul IGPR.

De altfel, IPJ Alba a înregistrat dosarul încă din data de 2 mai la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru a putea executa acţiuni specifice de monitorizare a grupării.

Iar pe baza probelor administrate deja în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cele 14 persoane reţinute ieri pentru 24 de ore şi care urmau a fi prezentate Judecătoriei Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă.

Iniţial, la sediul IPJ Alba au fost aduşi ieri la audieri zece învinuiţi din Alba, după care au sosit şi doi învinuiţi din Oradea, bănuiţi că ar fi liderii grupării.

Din autovehiculele poliţiştilor s-au descărcat baloţi cu ţigări şi pet-uri de câte cinci litri cu alcool. S-a constatat că o parte din ţigări provin din Serbia.

Ţigări, alcool, bani

În urma inventarului, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, a informat că ieri s-au ridicat 79.500 ţigarete, 259 litri alcool precum şi suma de 14.000 lei și 300 de euro.

„Pe parcursul anchetei a fost confiscată în total, cantitatea de 150.294 ţigarete, 299 litri alcool şi sumele de 14.000 lei şi 300 de euro”, a mai precizat Luminiţa Prodan, lăsând să se înţeleagă că s-au mai ridicat ţigări şi alcool şi în afara percheziţiilor de ieri.

Totodată, la unul din obiectivele percheziţionate în Oradea s-a găsit ieri o instalaţie improvizată folosită pentru contrafacerea băuturilor alcoolice.

La acţiune şi-au mai adus aportul Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, ofiţerii D.G.I.P.I., Serviciul de Operaţiuni Speciale Bihor şi Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

C.H. 

FACTBOX: Confiscări

150.294 ţigarete

299 litri alcool

14.000 lei

300 euro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !