Operatiunile la ORC Bihor s-au dublat

Ioana Maria Caraman
Ioana Maria Caraman
În patru zile, operaţiunile la Oficiul Registrului Comerţului (ONRC) de pe lângă Tribunalul Bihor au crescut cu 112,52%.

În doar patru zile, 06 – 09 februarie 2012, comparativ cu patru zile din 2011, 07 – 10 februarie, operaţiunile la Oficiul Registrului Comerţului (ONRC) de pe lângă Tribunalul Bihor au crescut mai mult decât dublu. „Creşterea este rezultatul intrării în producţie a noului sistem informatic integrat, realizat în cadrul proiectului «Servicii on-line oferite de ONRC pentru comunitatea de afaceri prin intermediul unui portal dedicat» finanţat din fonduri structurale”, susţine Ioana Maria Cărăman, directorul ORC Bihor.

Pe de altă parte, directorul ORC Bihor este de părere că numărul mare de operaţiuni derulate în perioada amintită se datorează şi alocării de fonduri pentru fermieri de către APIA. Oricum în condiţiile anterioare, aceştia ar fi trebui să aştepte mai mult pentru înfiinţarea unei persoane juridice sau fizice.

 Operaţiuni

Astfel, în cele patru zile comparate, numărul înmatriculărilor de persoane juridice (PJ) a crescut de la 43 la 52. Înmatriculările de persoane fizice (PF) a crescut de la 44 la 294. Numărul rezevărilor de firmă a crescut de la 140 la 499, iar cel al certifictelor constatatoare de la 134 la 165. „Numărul operaţiunilor per total a crescut cu 116,52%, de la 563 în cele patru zile din 2011 la 1.219 în acest an”, conchide Ioana Maria Cărăman.

Potrivit acesteia, prin noul sistem informatic se asigură înregistrarea în registrul comerţului atât în sistem online cât şi la ghişeu. „Este asigurată agregarea uniformă şi coerentă a datelor într-un sistem unitar la nivel naţional, fiind create premisele interconectării cu celelalte sistem de la nivelul Uniunii Europene”, subliniază directorul ORC Bihor.

Întreaga activitate este mai eficientă, creându-se premisele pentru reducera duratei de înfiinţare a unei societăţi, conform directivelor UE şi asigurându-se un grad ridicat de securitate, garantând confidenţialitatea şi securitatea datelor utilizatorilor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !