Opoziția acuză Județul: Pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Opoziția acuză Județul: Pentru unii mumă, pentru alții ciumă
Liberalii acuză administrația Pasztor – Mang – Bodea că asfaltează cu dedicație politică, lăsând de izbeliște comunități cu drumuri făcute ciur.

În timp ce conducerea Consiliului Județean se laudă cu 50 de kilometri de covor asfaltic ce urmează să fie așternut în cursul acestui an, Opoziția PNL le bate obrazul șefilor UDMR, PSD și ALDE de la șefia Județului. Practic, liberalii arată, inclusiv uzând de suport fotografic, că sunt drumuri bune în localități cu primari UDMR, unde CJ-ul condus de UDMR vine cu noi asfaltări, cazul Salonei și al Sâniobului, iar alte zone, cu asfalt-ciur, sunt lăsate de izbeliște. Iar șefii PSD și ALDE nu se sesizează, e reproșul Opoziției, care susține că ar trebui prioritizate zonele unde există trafic, unde sunt navetiști mulți și, desigur, zonele turistice, precum Defileul Crișului și zona montană. Adică zona Aleșd și zona Beiuș, unde primarii PNL abundă.

Zonele Beiuș, Aleșd, Tinca

Consilierul județean PNL Ionel Avrigeanu vine cu câteva exemple de drumuri deplorabile, ce nu sunt incluse în planurile șefilor de la CJ. În schimb, arată Avrigeanu, au fost introduse în lista drumurilor ce vor fi reabilitate tronsoane de drum care arată bine și azi!

Iată exemple de drumuri deplorabile ignorate cu bună știință de trio-ul Pasztor – Mang – Bodea:
Beiuș – Delani, Salonta – Tulca – Tinca – Belfir – Cociuba Mare. „Sunt drumuri care asigură legătura turiștilor cu zona Beiușului și nu sunt în lista de reparații”, declară Avrigeanu.

36679876_10216896689199677_1171900814764015616_n

 

De asemenea, un alt drum dintr-o zonă cu valoare turistică este Bratca – Roșia – Beiuș. Alte drumuri proaste nominalizate de liberali ca fiind ignorate cu desăvârșire sunt cele din zona Căpâlna, drum Toboliu – Cheresig – Sînnicolau Român, precum și Oșorhei – Alparea – Copăcel.
Un alt drum aflat în stare critică, dar ignorat de autoritățile județene, este Aleșd – Aștileu – Măgești – Vadu Crișului (15 km). O zonă dominată politic de PNL.

Salonta și Sâniob, la foc automat?!

„Aceste drumuri nu se regăsesc în lista de investiții. În schimb, se regăsesc drumuri județene, precum cel de la Sâniob (cu primar UDMR – n.red.), unde se asfaltase recent și este în stare bună. De asemenea, tronsonul de 2,3 km de la sensul giratoriu din Salonta până la ieșirea spre Tulca – Tinca. Acolo vor să cheltuiască câteva sute de mii de lei, chiar dacă drumul arată bine”, reclamă fostul vicepreședinte PNL de la CJ Bihor.36720145_10216896703400032_7621915836122398720_n

„În timp ce se asfalta la Sâniob, dl președinte Pasztor spunea că „trebuie continuate lucrările de investiții în infrastructură, să ajutăm comunitățile să se dezvolte”. Cum ajută comunitățuile din Beiuș, Delani, valea Roșiei, Cociuba, Șoimi, turismul din zona Beiușului, în condițiile în care drumurile arată cum arată? Pe drumurile prezentate, ar trebui interveni rapid. La Cociuba (cu primar PNL – n.red.) s-au pus plombe, dar acolo unde plombele sunt una peste alta, trebuie intervenit”, reclamă Avrigeanu, deranjat, în schimb, că sunt prevăzute cheltuieli mari cu estetica rutieră, adică pentru tăierea vegetației de pe marginea drumurilor, fără ca rezultatele să se vadă, în multe locuri. „Sunt drumuri unde ai șanse mari să îți zgârii mașina”, afirmă Avrigeanu, venind să argumenteze cu fotografii.

„Foarte multă benzină la claxon, nu și la motor – aceasta este situația la Consiliul Județean”, este concluzia plastică formulată de Avrigeanu la adresa conducerii Județului.

Asfalt pe 50 de km de drum județean din Bihor8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor