Opt firme în Parcul Industrial

Opt firme „sparg gheaţa” pentru a funcţiona în Parcul Industrial orădean.

Administraţia Eurobusiness Parc speră ca, în câteva zile să definitiveze contractele cu cei care au depus oferte Oradea ferme pentru a-şi desfăşura activitatea înParcul Industrialde pe Calea Borşului. În aceste zile se pun la punct ultimele detalii şi se fac ultimele negocieri.

Potrivit informaţiilor furnizate de administratorul Parcului, Delia Ungur, până acum au depus oferte Oradea ferme opt investitori: şase români şi doi străini. Este vorba doi producători locali, unul de articole de curăţenie, Perind, şi altul de materiale de construcţii, Congips, trei axate pe logistică şi transport: Elisis, Vest Euro Market şi Rozoti, şi dealer-ul Hyundai, Carbenta. Acestora li s-a alăturat o companie coreeană producătoare de componente electronice, Shinheung Precision Co LTD, cu cea mai mare investiţie de până acum în Eurobusiness Parc, şi una spaniolă, axată pe producţia de componente pentru industria auto, SC Decoletaje&Conjuntos SRL. Cele opt firme şi-au adjudecat ofertele la licitaţia organizată de administraţia parcului pe 14 septembrie, iar 23 octombrie este termenul limită pentru semnarea contractelor. O altă firmă locală, Aura, producătoare de pasmanterie, a rămas la stadiul de intenţie. O nouă licitaţie se va organiza în luna octombrie.

Start la utilităţi

Municipalitatea, prin Direcţia de Dezvoltare Durabilă a Primăriei Oradea, va depune curând proiectul de accesare a fondurilor europene, în valoare de 20 milioane de euro, pentru introducerea utilităţilor în Eurobusiness Parc.

„În primăvară sperăm să avem banii pentru a demara lucrările de extindere a reţelelor de canalizare. În acest an se face racordarea la reţeaua de furnizare a apei şi de electricitate, pe o porţiune situată lângă Calea Borşului”, a declarat Delia Ungur, administratorul Eurobusiness Parc, specificând că până la finalul anului 2010, teoretic, parcul ar trebui să dispună de aproape toate utilităţile.

Urmează ca, în 2011, să se facă racordarea la energia termică şi să fie amenajate drumurile interioare. Între timp, însă, administraţia parcului poate asigura amenajarea de şantier, pentru firmele care doresc să-şi ridice sediile. Acestea ar putea fi racordate la utilităţi pe finalul anului următor.

Mălina Pop

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !